Hva ville jeg fortalt mitt tidligere selv?

Alle har vel noe de angrer seg på. Noe som gnager når de tenker på det. For meg er det mange ting. Og selv om jeg tenker slik at alt jeg har opplevd formet meg til den jeg er, og jeg liker egentlig den jeg er, så er det visse ting som kunne gjort livet mitt litt enklere.

Så om jeg hadde kunnet reist tilbake i tid og fått mulighet å fortelle meg selv en ting, så ville jeg nok sagt “Gi mer faen i hva folk tenker. Hva folk tenker har stort sett ingenting å si for deg, og i ditt lange liv har ikke små flaue øyeblikk så stor påvirkningskraft på hvordan du blir minnet. Bare gi mer faen”.

Og dette er noe jeg har begynt å lære meg de siste årene. For om du sier noe dumt, så betyr det ikke at du er dum. Har du en skriveleif i et blogginnlegg så er det ikke verdens undergang. Jeg har alltid vært alt for lite raus med meg selv og hakket på meg selv for hver minste ting jeg gjorde “feil”, og det er verken sunt eller produktivt.

Det er også viktig å gi litt mer faen om du er en slik person som tenker på alle andre før deg selv. Jeg var tidligere slik at jeg kunne gjøre alt for at andre skulle ha det bra, men jeg unnet aldri meg selv å ha det bra. Og det er også noe jeg måtte lære meg. Det å kunne si nei er en veldig viktig egenskap. Din tid er din tid, og selv om man selvfølgelig skal sette av tid til familien og venner og hjelpe de om det trengs, men samtidig må man sette grenser for sin egen del. Og noen ganger kan folk bli irritert fordi du sier nei, men det må du gi faen i. Å gå å ha dårlig samvittighet for at du ikke hadde tid eller ork til å gjøre noe for noen andre vinner ingen noenting på.

hilde høgsnes som barn

Meg som barn og tenåring. Jeg var alltid ganske stille av meg, men etterhvert ble jeg bare mer og mer nervøs og usikker på meg selv. Så jeg skulle gitt mer faen!

Tagged with: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.