Anmelde bøker fra forfattere jeg kjenner?

Anmelde_bøker_av_forfattere_du_kjenner_anmeldelser_bokanmeldelse

Alle vet at det er vanskelig å gi vennene sine konstruktiv kritikk til tider, fordi man er glad i dem og ønsker dem alt vel, og jeg lurer derfor på hvor enkelt det er å gi en ærlig og rettferdig anmeldelse av en forfatters bok om du kjenner han/henne.

Norge er jo ganske lite, og det skjer nok ofte at anmeldere skriver om en bok av en forfatter de har møtt eller kjenner. Og ofte når det kommer til indieforfattere skjer nok dette, siden vi ønsker å støtte hverandre. Men er disse anmeldelsene helt ærlige alltid? Neppe.

Jeg kommer til å legge ut en del bokanmeldelser etterhvert, og har derfor måtte tenkt på hvordan jeg vil løse dette problemet. Jeg vil gjerne anmelde bøker fra folk jeg kjenner, og jeg ønsker jo å være så ærlig som mulig, men hva om boka rett og slett er elendig? Jeg har det ikke i meg å gi en forfatter jeg kjenner og heier på en 1 eller 2 av 6 liksom, for jeg føler at det kan gå negativt ut over dem.

Jeg tror jeg enkelt og greit løser dette med å ikke anmelde bøker jeg kanskje ikke likte så godt, eller ikke har noe interessant å snakke om. Jeg vil så gjerne støtte norske indieforfattere, og jeg tror ikke jeg har hatt hjerte til å henge ut boken til noen jeg kjenner rett og slett. Og da er dette en mye bedre løsning isteden for å lyve, for er det noe jeg ønsker å være, så er det 100% ærlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.