Bøker lest i 2017

Her er en liste over bøker jeg leste i 2017. Som dere ser er det ikke så mange bøker, og jeg ble selv litt sjokkert da jeg skrev lista og oppdaget hvor få bøker jeg faktisk leste på et år. Jeg hadde en voldsom lesesperre, som gjorde at jeg rett og slett ikke fant konsentrasjonen til å sette meg ned og lese, og derfor er alle bøkene jeg valgte ganske korte i tillegg, med unntak av Lille Stjerne. Jeg kan trygt si at i 2018 blir jeg å lese mange flere bøker enn i fjor, siden jeg allerede leser på bok nr 7 nå!

bøker_lest_i_2017

Bøker lest i 2017:

 • A street cat named Bob – James Bowen – 279 sider
  • Dette er en bok basert på en sann historie, om da James som slet med narkotika måtte på katten Bob, og hvordan Bob forandret livet hans. En varm fortelling, og som en dyreelsker passet den meg ganske bra!
 • Lille Stjerne – John Ajvide Lindquist – 495 sider
  • Lille Stjerne handler om to jenter. Den ene blir funnet død i skogen, og når hun våkner til livet igjen synger hun i helt klare toner. Den andre jenta har et grått og trist liv, hvor hun bruker trolling over nett som underholdning. Til slutt møter disse jentene hverandre, og danner et merkelig vennskap. Likte denne boka kjempegodt!
 • Broen til Terabithia – Katherine Paterson – 165 sider
  • Jeg trodde dette var en fantasybok, men den handlet mer om barns fantasi. En helt ok ungdomsbok som jeg tror passer de mellom 10-12 år, som også tar for seg noen vanskelige tema!
 • Potensgiverne – Karin B Holmquist – 236 sider
  • Denne boken var jeg veldig skeptisk til, da målgruppen er 40+, men jeg likte den. Den var humoristisk skrevet, og hovedkarakterene var herlige! Den handler om to gamle søstre, som ønsker å tjene penger til et skikkelig bad (siden de bare har en utedo), og for å tjene disse pengene begynner de å selge potensmiddel!
 • Jegeren – Per Dybvig – 80 sider
  • Dette var en bildebok, med litt tekst. Tegningene var fantastiske og ekkelvakker på et vis! Likte den veldig godt!
 • Puteboken – Hanne Bramness – 52 sider
  • Japanske kjærlighetsdikt oversatt til norsk. Denne diktboken likte jeg veldig godt, og det var en fascinerende lesning, fordi man kunne se kulturforskjellen i skrivemåten.
 • Vampire Yeah – Anders Brenno – 56 sider
  • Norsk diktsamling. En del av diktene var gode, men språket ble veldig repetativt. Vet ikke hvor mange ganger ordet Baby ble brukt, men det var alt for ofte!
 • Aerith – Anniken Haga – 167 sider
  • Fantasybok for barn. Leste den en dag jeg var syk, og den var ganske koselig og lettlest. Fikk lyst å lese andreboka, så det er positivt! Passer nok for barn mellom 8 og 12.
 • Ismark – the marked boy – JH Lillevik – 271 sider
  • Engelsk fantasybok skrevet av en norsk forfatter. Jeg var litt skeptisk da jeg skaffet meg den, siden forfatteren hadde publisert selv og skrevet på et annet språk enn sitt morsmål, men det var ingenting å bekymre seg for. Boken var godt skrevet, og historien fanget meg. Eneste jeg kanskje ikke likte helt var den klisjeen om at hovedpersonen er spesiell og vet det ikke selv, mens alle rundt han vet det. Men ellers en god bok, og jeg gleder meg til andreboken! Passer litt eldre ungdom og voksne.

 

Sum:

 • 9 bøker (Litt flaut..)
 • 1801 sider

 

Hvor mange bøker leste du i 2017? 

4 Comments on “Bøker lest i 2017

  • Det er bra det ikke bare er meg som ikke har lest 100 bøker iløpet av fjoråret iallefall! Har ikke en goodReads konto, men kanskje jeg burde skaffe meg det?

  • Ok, jeg lagde meg en GoodReads-konto (siden jeg ble fristet), og brukernavnet der er Hildehogsnes 🙂

   • Wow 100 bøker! 😀 Lagde meg ein for ikkje lenge sida sjøl XD Virka så spennande 🙂 Eg legge deg til der, brukernavnet mitt er VildeYlvis 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.