Bokprosjekt: Bygdetullinger

Denne måneden skal jeg, i forbindelse med Camp NaNoWriMo, jobbe med bokprosjektet mitt Bygdetullinger. Og derfor tenkte jeg at det er på sin plass å fortelle litt om prosjektet!

Du kan også lese mer om Camp NaNoWriMo ved å trykke >Her<

Premisset:

En ung mann fra en litt større by i Norge flytter til en liten bygd, og opplever fort en god del «kulturforskjeller». Ikke bare er de bygdefolk, men de er i tillegg veldig spesielle bygdefolk. Det er en humoristisk «fisk ut av vann» historie kan man vel si.

Hvordan jeg kom på ideen:

Jeg hadde hatt flere samtaler med venner av meg, og fortalt dem en del om min gamle hjemplass og alt det rare som skjedde der. Det har vært litt av hvert opp igjennom årene, alt fra heimbrent og fyllekjøring, til tyveri av kalkuner like før nyttårsaften. Derfor gikk jeg å tenkte en del på dette, for ærlig talt er det jo ganske fascinerende hvordan det kan bli slik. Og på en liten miniferie i en helt annen bygd gikk det opp for meg hvor stabilt ting virket der, i forhold til plassen jeg en gang bodde, og da kom ideen til meg. Hvorfor ikke skrive en bok som jeg delvis baserer på det virkelige rare jeg har opplevd? Det kunne jo bli en gøyal bok!

Hater jeg bygdefolk:

Kort fortalt, nei jeg hater ikke bygdefolk. Jeg ser på meg selv som et bygdemenneske, og det er masse positivt med bygdelivet, selv i den bygda hvor så mye rart skjedde og enda skjer. De aller fleste bygdefolk er både snille og koselige, og til og med de virkelige merkelige har sine gode sider.

Jeg skriver ikke denne boka ut av hat eller sinne, men mer ut av en dyp fascinasjon, og med en god dose humor. Dessuten har jeg vært nøye med å gjøre om hendelser og karakterer såpass at det ikke blir noe uthenging av noen.

Bygdetullinger_bokprosjekt_hildehøgsnes

2 Comments on “Bokprosjekt: Bygdetullinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.