Når man ønsker å skrive alt i hele verden!

Når man er en person som har lyst å gjøre alt, så må man bare prøve seg litt frem og se hva som føles rett. Jeg har alltid vært slik at jeg lett kan ta opp nye hobbyer, men så blir de glemt etter en stund. Dette har ført til en haug hobbyutstyr som ligger å tar plass. Ikke har jeg helt lyst å gi det vekk heller, fordi da kutter jeg alle muligheter til at en dag kanskje jeg begynner med hobbyen igjen. Og det er akkurat sånn for meg når det kommer til skriving også!

IMG_3926_forfatterspire_forfatter_forfatterliv_skrive_skriving_skrivelykke_novelleskriving_solnedgang_skriveblokk

Jeg har nemlig lyst å skrive alt! Artikler, dikt, noveller og bøker. Og for å ikke nevne alle sjangrene jeg har lyst å prøve ut! Men jeg har ikke tid til å kunne skrive alt jeg vil, og det har vært en prosess å godta for meg selv. Jeg kan ikke bli flink i alle type skriving, og heller ikke alle sjangrene. Det er iallefall det alle proffene sier. Om du ikke er en enhjørning av en forfatter, så kommer du ikke til å kunne bli flink i alle sjangre og skrivestiler.

For noen år siden skrev jeg en god del dikt, men nå føler jeg ikke for å gjøre det hver dag lengre. Dikt har blitt noe jeg gjør når jeg ikke har tid eller energi til å skrive noe lengre, eller noe jeg gjør når jeg har følelser jeg må få ut. Selv om jeg ikke tror jeg blir å gi ut noe diktsamling de nærmeste 20 årene, så har jeg likevel vansker med å gi slipp på diktskriving.

Jeg har også en hel haug bokideer, som er alt fra i idestadiet, planleggingsstadiet eller skrivestadiet. De er også ganske forskjellige fra hverandre. Jeg har en humoristisk bok om den norske bygda på gang, en fantasyserie med mye politikk og krig på gang, en bok om demoner på gang, og til og med en bok på gang om hva som ville skjedd om 99% av jordas befolkning døde. Dette er ideer jeg har hatt en god stund, fra den tiden hvor jeg ikke tenkte på at jeg kanskje burde finne en ting jeg er god på og holde meg til den. Og jeg har store vansker med å gi slipp på noen av disse ideene.

Men samtidig føler jeg at jeg må prøve meg litt fram for å finne ut hva jeg er god på, og for hver dag som går finner jeg ut noe nytt om meg selv som forfatter og om skriving generelt. Ettersom jeg alltid har vært en person som har prøvd seg fram når det kommer til hobbyer og ting jeg liker, så er det jo ganske logisk at min prosess fra forfatterspire til forfatter kanskje blir tapetsert med testing og eksperimentering?

I det siste har jeg begynt å skrevet noveller, noe som jeg gjorde en del av på videregående. Jeg må virkelig si at jeg liker å skrive i novelleformat. Det tar ikke så lang tid å fullføre en historie, så du får den fullfører-gleden mye oftere enn om du skriver en bok. Dessuten er det ikke så mange ord og sider at du føler du mister kontroll over hva du har skrevet, og det tar heller ikke så lang tid å redigere historien. De fleste novellene mine omhandler enten noe overnaturlig eller noe voldelig (eller begge deler), men jeg tenker litt at neste novelle jeg skriver skal være helt virkelighetsnær, for å teste litt hva jeg synes om det. Isteden for å eksperimentere med å skrive ulike bøker, så kanskje jeg heller kan eksperimentere med noveller, siden de tar kortere tid. Kanskje jeg etterhvert finner ut at jeg liker best å skrive fantasy eller virkelighetsskildringer?

Men kjenner jeg meg selv rett så finner jeg nok ikke bare en sjanger/stil jeg har lyst å skrive, for jeg har alltid vært en person som har lyst å gjøre alt! Men kanskje jeg iallefall klarer å utelukke noen ting?

IMG_3932_forfatterspire_forfatter_forfatterliv_skrive_skriving_skrivelykke_novelleskriving_solnedgang

Her sitter jeg i solnedgangen og planlegger en novelle om to søstre, en levende og en død!


Om du har lyst å få regelmessige oppdateringer på hva jeg skriver på så kan du gjerne følge meg på Facebook: https://www.facebook.com/Hildehogsnesoffisiell/

Og ikke glem å følge nettsiden for varsler om nye bloggposter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.