Bokprosjekt: Lillian

Jeg har begynt på et nytt bokprosjekt, som har fått arbeidstittelen Lillian. Jeg jobbet med den hele juli, og har allerede fått ned 14 000 ord (når denne bloggposten ble publisert), og jeg føler på meg at jeg kommer til å bli ferdig med førsteutkastet iløpet av året.

Premisset:

Lillian arver et hus fra grandtante sin, og bestemmer seg for å flytte dit. Det lille huset er gammelt og hagen er ustelt, men det føles varmt og trygt. Det har vært hennes eneste faste holdepunkt i livet etter morens død, og derfor ønsket hun gjerne å flytte dit. Hun har vært en person på flyttefot helt siden moren døde, og siden hun jobber som freelance-illustratør kan hun jobbe fra hvor som helst. Hun finner en portal ved et uhell, og kommer til en helt ny verden. Der møter hun en portalvokter, som tar henne med til kongen, og de finner ut at hun må reise til portalen som tar henne med hjem igjen. Eneste problem er at verdenen er døende, og portalen hjem ligger i den verst utsatte regionen.

Hvordan jeg fikk ideen:

Denne ideen har jeg hatt lenge. Jeg har faktisk hatt ideen nå siden 2008. Den sommeren var jeg i Sverige og var dagmamma for det ene tantebarnet mitt. Jeg leste hele Narnia-serien, og etter det fikk jeg en ide om en kvinne som falt gjennom en portal til en annen verden. Det er ikke en verden som ligner på Narnia på noen som helst måte, men ideen om å havne i en helt ny og ukjent verden inspirerte meg. Vil også si at bøker som Ringenes Herre og Det Mørke Tårn har inspirert meg litt, men mest  «feelingen» i historien og verdenen. Verden og alt i den har jeg tenkt ut selv.

Hvem vil boken være for?

Jeg vil si at boken er for de som liker fantasy, mellom 16-25 år. Det er vanskelig å si med tanke på at jeg enda jobber med førsteutkastet, men jeg tror jeg kommer til å ha noen voksne temaer i historien.

bokprosjektet Lillian dystopian fantasy

3 Comments on “Bokprosjekt: Lillian

  1. Gleder meg til å lese den 😉 Jeg satser på at boka er ferdig nå snart siden du har skrivet 70 000 ord og holdt på i noen år 😛 Si i fra når og hvor jeg får kjøpt den.

    • Haha, gi meg iallefall et år til for å få den bra nok til at andre kan lese den xD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.