Hold skrivetiden din hellig!

Alle forfatterspirer vet hvordan det er å sitte i en fantastisk god skriveflyt, for så å bli forstyrret av noen som ønsker noe, og hvor vanskelig det er å finne flyten igjen. Det finnes nesten ikke noe verre når man skriver enn å bli forstyrret (annet enn kanskje skrivesperre). Og som oftest er det ikke ondt ment fra de rundt deg. Men skrivetiden din burde holdes hellig, og her er hvordan du gjør det!

Hvordan holder du skrivetiden hellig?

  • Er det mulig er det lurt å ha en fast tid du skriver på, slik at du får en struktur og de rundt deg kan venne seg til at du ikke er tilgjengelig i den tiden av dagen.
  • Legg opp skrivetiden din til en tid hvor det er minst mulig sjanse for å bli forstyrret. Har du unger er kanskje din perfekte skrivetid etter at de har lagt seg for eksempel.
  • Om du har mulighet og liker det, kan du jo dra til biblioteket eller en cafe og skrive der. Husk da å skru mobilen på lydløs. Vi lever i en digital verden hvor folk (og andre ting) lett kan distrahere ved hjelp av mobil og sosiale medier!
  • Bruk tiden din effektivt. Når du skal skrive, så skriver du! Selvfølgelig kan man jo ha dager hvor ordene ikke flyter og ting kommer i veien, men generelt skal du klare å skrive det du har satt deg som mål. Ta skrivingen din seriøst rett og slett, så vil de rundt deg også ta det seriøst.
  • Sett av tid for familien din og de rundt deg. Om du viser at du bryr deg om dem og ikke glemmer dem selv om du skriver en bok, så vil de ikke føle det like nødvendig å snakke med deg mens du skriver og vil respektere skrivetiden din mer.
  • Det aller viktigste du kan gjøre er å snakke med dine nærmeste og forklar hvor viktig skrivetiden din er for deg og at du ikke ønsker å bli forstyrret mens du skriver. Om de ikke respekterer det får du være litt streng med dem, iallefall hvis det gjentar seg gang på gang.

Skrivetiden vår er så viktig å få til i en travel hverdag, og derfor er det bra om du får holde den hellig! Døgnet har bare 24 timer, og en bok tar lang tid å få ferdig!

Og husk, små steg får deg også i mål!


Om du vil lese mer om effektivitet:


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.