Hvordan finne motivasjon som forfatter?

Jeg har alltid likt å lese og skrive, og å være forfatter har alltid vært drømmen min. Jeg ønsker å kunne skape, få utløp for kreativitet, og å ha mer frihet enn en standard ni-til-fire-jobb gir. Å ha skriving som jobb hadde vært fantastisk! Jeg ser for meg hvor godt det hadde vært å stå opp hver dag å glede seg til jobb, noe jeg er sikker jeg hadde gjort om jeg jobbet som forfatter.

Men det er ikke bestandig like enkelt å holde opp motivasjonen til å skrive, redigere og all annen jobb som følger med når man skal skrive og publisere en bok. Mange forfatterspirer publiserer aldri en eneste bok, eller gir opp etter bok 1 fordi de ikke fikk den suksessen de håpet på. Men om man står på og holder seg motivert er det håp for nesten alle! Derfor har jeg samlet en haug tips som kanskje kan motivere deg til å fortsette!

– Les andres bøker

Om de klarer det, så klarer du det også! (dessuten er det bra å lese mye om man har lyst å bli en god forfatter).

– Snakk med andre forfattere

Det å skrive bok kan være ensomt, og derfor er det viktig å skaffe seg et nettverk med folk som forstår hvordan det er og som man kan diskutere skriving med. Når foreldrene dine ikke forstår, vennene dine ikke forstår og gubben din ikke forstår, er det godt å ha en forfattervenn eller to som faktisk forstår og som stiller de rette spørsmålene!

Og om du plages med noe så har du noen å spørre om råd, og det er gull verdt!

– Skriv noe bare for deg selv

Ofte kan man bli opphengt i at alt man produserer skal publiseres og at andre skal lese og like det. Men vi kan ikke publisere alt vi skriver, og noen ganger kan det være godt å bare skrive noe for seg selv.

Er det en historie du har tenkt på, som du vet ikke kommer til å selge selv om du elsker den? Skriv den for deg selv, og ikke tenk på publisering, markedsføring og alt annet.

– Ta en pause

Noen ganger kan det være godt å ta en pause. Jeg mener selv at man må holde boken sin i minne hver dag (og helst skrive litt hver dag også) mens man gjør ferdig førsteutkastet. Men om man kjenner på manglende motivasjon kan det være greit å ta en dag hvor man skal ta en pause fra skrivingen, historien sin og alt som kanskje gjør det umotivert og matt.

Å gjøre noe helt annet enn vanlig kan være godt både for psyken og skrivingen. Å fylle opp sekken sin med nye erfaringer er bare godt i ny og ne, og kanskje gir det deg flere ideer til boken din?

– Se videoer

Det siste punktet jeg skal ta opp er å se videoer, men ikke videoer av hva som helst. Det beste og mest motiverende jeg vet er å se videoer av nye forfattere som ser boken sin i fysisk form for første gang. Om du søker på «Unboxing my Book» på Youtube får du mange videoer, og kan sitte å se på timesvis med lykkelige forfattere om du ønsker.

Se for deg hvor lykkelig du kommer til å være når du ser boken din for første gang, og hva du skal gjøre for å feire! Da får du et gigantisk lysglimt å jobbe deg mot, og er ikke det motiverende så vet ikke jeg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.