Hva ville jeg fortalt mitt tidligere selv?

Alle har vel noe de angrer seg på. Noe som gnager når de tenker på det. For meg er det mange ting. Og selv om jeg tenker slik at alt jeg har opplevd formet meg til den jeg er, og jeg liker egentlig den jeg er, så er det visse ting som kunne gjort livet mitt litt enklere.

Så om jeg hadde kunnet reist tilbake i tid og fått mulighet å fortelle meg selv en ting, så ville jeg nok sagt «Gi mer faen i hva folk tenker. Hva folk tenker har stort sett ingenting å si for deg, og i ditt lange liv har ikke små flaue øyeblikk så stor påvirkningskraft på hvordan du blir minnet. Bare gi mer faen».

Og dette er noe jeg har begynt å lære meg de siste årene. For om du sier noe dumt, så betyr det ikke at du er dum. Har du en skriveleif i et blogginnlegg så er det ikke verdens undergang. Jeg har alltid vært alt for lite raus med meg selv og hakket på meg selv for hver minste ting jeg gjorde «feil», og det er verken sunt eller produktivt.

Det er også viktig å gi litt mer faen om du er en slik person som tenker på alle andre før deg selv. Jeg var tidligere slik at jeg kunne gjøre alt for at andre skulle ha det bra, men jeg unnet aldri meg selv å ha det bra. Og det er også noe jeg måtte lære meg. Det å kunne si nei er en veldig viktig egenskap. Din tid er din tid, og selv om man selvfølgelig skal sette av tid til familien og venner og hjelpe de om det trengs, men samtidig må man sette grenser for sin egen del. Og noen ganger kan folk bli irritert fordi du sier nei, men det må du gi faen i. Å gå å ha dårlig samvittighet for at du ikke hadde tid eller ork til å gjøre noe for noen andre vinner ingen noenting på.

hilde høgsnes som barn

Meg som barn og tenåring. Jeg var alltid ganske stille av meg, men etterhvert ble jeg bare mer og mer nervøs og usikker på meg selv. Så jeg skulle gitt mer faen!

8 Comments on “Hva ville jeg fortalt mitt tidligere selv?

 1. Kjære Hilde! Jeg er glad for å ha fått deg til bygda! Jeg blir glad når jeg treffer på deg i butikken, du er framifrå god og er alltid hyggelig og imøtekommende, med en artig kommentar på lur! Vi blir eldre, og med åra kommer gi-faen holdninga. Tipper om du kunne gått tilbake i tid og fortalt d du hadde visst, så hadde ikke d gjort så stor en forskjell. Hadde vi bare kunne sett oss selv utenfra da, så hadde vi kanskje ikke sittet igjen med disse opplevelsene og følelsene? Men samtidig, de har en mission in life, de har gjort oss til de vi er i dag. Du er ei flott dame, Hilde, og veldig glad jeg har deg på nærbutikken vår♥️

  • Tusen takk for en veldig trivelig kommentar =D Setter veldig pris på den, for selv om jeg alltid prøver å møte kunder (og folk generelt) med vennlighet og åpenhet er jeg alltid litt redd for at det ikke føles sånn for de jeg møter på =)

   Om jeg hadde kunne dratt tilbake i tid og snakket med meg selv hadde jeg nok ikke forandret stort egentlig, for jeg ville sikekrt trodd enten A: Noen troller meg, eller B: Jeg har blitt gal xD Men det er et interessant tankeekspriment som også minner meg på om å gi litt mer faen i nåtiden =D Og i bunn og grunn er jeg glad for det meste som har skjedd meg, fordi det har ført meg hit hvor jeg er i dag =D

   Igjen, tusen takk for kommentaren din, den gjorde dagen min mye bedre (og jeg ble litt rørt faktisk) =D

  • I am not good with coding at all. I use something called Shortcodes by Angie Makes, and that helps a lot =)

 2. Jepp. Det å være sin egen verste kritiker kan være ganske slitsomt. Synes du er skikkelig solid, jeg. Solid, reflektert og med svært god formuleringsevne.

  Fin blogg!

  • Det er absolutt slitsomt! Tusen takk for en veldig koselig kommentar! Ha en flott påske =D

 3. Veldig fint og bra skrevet innlegg!
  Som ung var du alltid mitt forbilde og så opp til deg på barne og ungdomskolen. Du var den søsteren jeg aldri fikk..
  Å det er veldig tungt å lese å vite hvor usikker du egentlig er på deg selv, – og unner deg virkelig all selvtillit, lykke, håp, kjærlighet og trivsel. Du er en renhjerta person tvers igjennom uten tvil Hilde!
  Husk, jeg er her for deg om det skulle være noe du har på hjertet eller generelt bære noen som han lytte til deg.
  Stor klem ifra meg <3

  • Aww tusen takk Mariell! Du var også søsteren jeg aldri fikk (jeg har alt en storesøster, men du var mer som en tvilling for meg) =)

   Jeg føler at jeg hver dag blir litt tryggere og mer selvsikker, selv om man selvfølgelig har dager hvor man går inn i gamle spor igjen, og det er godt! Krever mye jobb, men man klarer å komme seg opp om man virkelig bestemmer seg =D

   Klem tilbake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.