Novelleskriving gjør deg til en bedre forfatter!

Hvordan bli en bedre forfatter? Ved hjelp av novelleskriving vel! Jeg har alltid likt å skrive noveller, men det er først nå jeg har begynt å tenke over hvor hjelpsomt det er å skrive noveller når det kommer til å utvikle seg som forfatter! Under finner du 5 grunner til at du også burde gi novelleskriving en sjanse!

1: God skriveøvelse

Det sier seg selv at du blir en bedre forfatter av å skrive mye, og der kan noveller bidra. De er kortere og mer komprimert enn en roman, og derfor er læringskurven enda brattere. Du ser fort hva som funker og ikke funker, og lærer derfor fortere.

2: Fin måte å eksperimentere

Å skrive noveller stjeler ikke så alt for mye tid, og det gir deg mye rom til å eksperimentere med fortellerstemme, karakterer, sjanger og temaer. På denne måten blir du mer kjent med deg selv som forfatter, siden du får prøvd deg fram og finne ut hva du trives med.

3: Du kan prøve ut ideene dine

Har du en ide til en karakter eller historie, men er usikker om det blir å funke? Test det ut i en novelle. Da får du prøvd ut ideene dine og ser lett om de funker eller ikke. Kanskje funker de best som en novelle, kanskje funker de i en bok, eller kanskje funker de ikke i hele tatt. Iallefall finner du det ut fort når du prøver det ut i en novelle.

4: Motivasjon

Siden noveller er korte tar det også kortere tid å skrive dem og redigere dem, og dermed får du oftere gleden av å fullføre noe. Og det er supert for motivasjonen! Fullføregleden er viktig for oss som elsker å skape, det er som en form for rus for oss.

5: Deling/salg 

Når du har en fullført novelle har du ikke bare lært mer og fått gleden av å fullføre noe, men du sitter også igjen med et ferdig produkt. Novellen kan du dele med dine følgere, dele den i epostlisten din, eller prøve å selge den til et magasin.

Om du ikke føler den er bra nok, så er det likevel lurt å spare den, for kanskje kan du demontere den for senere bruk. Er det en scene du liker veldig godt eller en karakter du elsker, så kan du alltid bruke dem i et senere verk!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.