Når skriver jeg best?

Jeg har prøvd å bli kjent med meg selv som forfatterspire, hva som passer meg og hva som gjør at jeg blir mest mulig produktiv. Og en av tingene jeg prøver å finne ut av er når jeg skriver best på dagen.

Ideelt sett skulle jeg kunne skrive best på kvelden, siden jeg er en natteravn/B-menneske og har minst fornuftige ting å gjøre da, men når jeg har prøvd å skrive på kvelden kjenner jeg at fokuset mitt fort slipper taket og at jeg lettere blir distrahert og heller gjør noe annet. Det er som viljestyrken min er dårligere på kvelden. Det hjelper heller ikke at kvelden er tiden folk flest vil være sosiale. Jeg får det til om jeg isolerer meg selv helt, men det er vanskelig. Dessuten blir jeg lett distrahert når jeg er helt alene også.

På morgenen derimot er det lite som distraherer meg. Jeg vet at folk flest sover eller er på vei til jobb, og jeg er også mye mer fokusert når jeg nettopp har våknet. Problemet der er jo bare at jeg som oftest skal på jobb selv, og siden jeg er en natteravn er det ofte jeg legger meg litt for sent og derfor ikke klarer å stå opp tidligere enn jeg må til å rekke jobb. Den siste tiden har jeg prøvd å bli vant til å stå opp tidlig, og det hjalp at jeg måtte opp før seks på morgenen når jeg skulle på praksis for å si det sånn. Det gjorde at dagene jeg hadde jobb sto jeg opp før jeg måtte og fikk gjort litt annet før jeg måtte dra noen sted!

Når skriver jeg best

Så da er det «bare» å gjøre det til en vanesak, noe jeg har prøvd de siste månedene under korona-utbruddet. Hver hverdag klokken ni har jeg skrivekafe, og der møter jeg opp de dagene jeg ikke må gjøre noe annet! Og det hjelper på døgnrytmen, + at jeg får satt av tid å skrive!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.