5 måter jeg finner inspirasjon som forfatter:

Jeg spurte et par venner som jeg vet følger både bloggen min og mine sosiale medier om hva de ønsket å lese mer om på Tussehaugen, og en av dem svarte: Mer om inspirasjon!

Så jeg tenkte å først skrive om 5 måter jeg selv finner inspirasjon, siden min egen opplevelse er en logisk plass å starte på!

1: Ensomhet

Jeg definerer meg selv som en usosial potet. Å være alene er noe jeg setter stor pris på, og jeg føler jeg får fylt opp energi når det bare er meg. Misforstå meg rett, jeg er glad i å være med venner, familien og kjæresten, men selv om jeg liker det tar det energi fra meg, mens alenetida gir meg energi. Når jeg er alene er det også enklere å få ideer til bøker og scener jeg sliter med, enn når jeg er sammen med andre. Det er mindre distraksjoner og jeg kan gå inn i meg selv og fundere uten at folk spør om det går bra!

2: Natur

En ting som går hånd i hanske med ensomheten, er naturen. Å være ut i naturen gir meg så mye glede, avslapping og ideer. Spesielt om jeg er alene. Å gå i skogen, sette seg ved en sildrende bekk og bare la tankene vandre gjør underverker på inspirasjonen. Iallefall i mitt tilfelle!

3: Musikk

En ting jeg liker nesten mye som bøker, er musikk. Og jeg har fått utallige ideer når jeg bare har sittet å hørt på musikk. Musikk bringer med seg så mye følelser og stemninger, og det kan være nok til at jeg får inspirasjon!

4: Filmer, serier og andre medier

Jeg får også inspirasjon fra andre medier, slik som filmer, serier og selvfølgelig bøker. Det er ikke like sterkt for meg som musikken, men jeg liker å fylle opp min kreative sekk med andres historier og karakterer også. Ikke bare for underholdning og avslapping, men også for å se hvordan andre skriver sine karakterer og historier, og hva jeg kan ta med meg videre i forhold til min egen skriving.

Vil du lese mer om å finne inspirasjon fra andres bøker har BadBeatPoet skrevet et veldig godt gjesteinnlegg om dette: https://hildehogsnes.no/2020/06/03/gjesteinnlegg-min-inspirasjon/

5: Mennesker rundt meg

Selv om jeg er en usosial potet finner jeg likevel inspirasjon i menneskene rundt meg. Dette er for meg todelt. 1: Noen mennesker ser jeg opp til og det de gjør med livet sitt gir meg inspirasjon! Dette kan være forfatterspirer som meg selv, store forfattere, kunstneriske mennesker eller andre som gjør noe som gir meg inspirasjon og nye ideer på hvordan jeg kan gjøre ting. 2: Mennesker er interessante skapninger, og det å være rundt de er lærerikt når du skal skrive historier om mennesker. Hvordan de snakker, oppfører seg, hva som gjør det individet til seg selv og sånt. Veldig interessant!


Så dette var mine 5 største kilder til inspirasjon! Hva inspirerer deg?

Om du har Twitter, så følg meg gjerne der (https://twitter.com/hildehogsnes) og gi meg gjerne boktips, filmtips og tips på serier jeg burde se!

2 Comments on “5 måter jeg finner inspirasjon som forfatter:

    • Håper det! Skal også lage en oversikt over ideer til hvordan forfattere kan finne inspirasjon! Hørtes det hjelpsomt ut?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.