Mine skriverutiner:

Nå har jeg jobbet med skrivingen min i et par år, og noe som ligner på rutiner har begynt å tatt form!

Jeg skriver for det meste når jeg kan, men de dagene jeg ikke har jobb bruker jeg å stå opp tidlig på morgenen, lage meg en kopp te, sette på musikk og starte skrivingen! Gjerne i form av sprint sammen med andre, for litt mer motivasjon! Men skrive alene gjør jeg også mye av. Jeg sitter for det meste på kontoret mitt og skriver, for der har jeg en god kontorstol og et godt tastatur ventende på meg.

Bilde av Startup Stock Photos fra Pexels

Jeg skriver best på morgenen, for jeg er mest effektiv på den tiden av døgnet, så derfor prøver jeg å gjøre det så ofte jeg kan. Og te har også blitt en del av rutinen fordi jeg stort sett alltid lager meg te på morgenen uansett, så te og skriving har begynt å gå hånd i hånd i hodet mitt. Og lukten av te trigger hjernen min inn i skrivemodus, samme med viss musikk jeg hører på når jeg skriver!

Etterhvert når du har laget deg en skriverutine blir det nemlig som en bryter i hodet ditt, som klikker på når alt stemmer – og du begynner å skrive uten startproblem, og det er ganske deilig!

Nå og da hjelper ikke rutinen og jeg står fast, men da hjelper det som oftest å prøve noen av tipsene mine mot skrivesperre (shameless self plug).

De dagene jeg har jobb skriver jeg når jeg kan, og hvor jeg kan. 100 ord der, og 200 ord der. Det hjelper på det også!


Hvordan er dine skriverutiner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.