Når er du en forfatter?

Når er du egentlig en forfatter? Dette har jeg tenkt litt på de siste dagene. Noen har nemlig påpekt at jeg kaller meg en forfatter, uten at jeg har publisert noen ting.

Og jeg kan være ærlig at det kan være misvisende å kalle seg for en forfatter når man ærlig talt ikke har gjort det som tilsier at man har yrket forfatter. Men om du leser litt på nettsiden her kommer det fort fram at jeg heller bruker forfatterspire som betegnelse på meg selv om andre som ikke har publisert noe enda.

Men når det kommer til markedsføring er man nesten nødt til å kalle seg forfatter for at de som er interessert i forfattere skal kunne finne deg. Derfor bruker jeg det ordet om meg selv i sosiale medier.

Jeg savner litt de engelske betegnelsene Writer og Author egentlig. På norsk har vi ikke det skillet, det nærmeste man kommer writer er kanskje skribent, som er definert som en som skriver eller har skrevet artikler, særlig i aviser. Jeg skriver jo, men jeg skriver ikke artikler (med unntak av min egen nettside) og kan derfor ikke kalle med en skribent direkte.

Ordet Writer er derimot mer fleksibelt, men å kalle seg en Skriver går jo ikke an (da tror jo folk du er en «utenhet for utskrift på papir av tekst og grafikk fra en datamaskin.») Derfor er forfatterspire det nærmeste jeg kommer. Jeg ønsker å spire opp til en forfatter en dag, men er ikke helt i mål enda.

Kaller du deg en forfatter? Forfatterspire? Skribent? Eller noe helt annet?

 

2 Comments on “Når er du en forfatter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.