Hvordan gikk 2020?

Dette året har for oss alle vært rart og vanskelig, men det er lys i enden av tunnelen. For meg personlig har det vært et veldig fint og et veldig ræva år på samme tid. Første del av året var jeg veldig produktiv, men så fikk jeg tennisalbuer og ting ble mer eller mindre satt på pause siden alt jeg gjør i fritiden er ting som gjør slitasjeskadene bare verre. Jeg har derfor måtte funnet meg nye hobbyer, og lært at det går an å se serier og filmer uten å fikle med hendene samtidig! Derfor ble alle mine mål enten kuttet ut, satt på pause eller justert ned til overkommelige mål!

Det har også skjedd en del på den personlige fronten som ikke har gått ut over meg men mennesker jeg er veldig glad i, så det har ikke hjulpet.

Men noe har jeg da gjort i år, og jeg vil gjerne skrive litt om det!

Boklottoen:

I begynnelsen av året lagde jeg meg en boklotto, og satte meg som mål å lese mer enn fjoråret. Lesemålet mitt nådde jeg, men boklottoen ble ikke fullført. Jeg har begynt på en diktsamling, men kom ikke helt i mål, og den danske boken jeg ville lese har jeg heller ikke fullført, den ligger på 50% på Kindle. Å lese en bok med demoner i glemte jeg faktisk helt av, så det er jo litt flaut!

Her er bøkene jeg har puttet i boklottoen:

Gjenles: On Writing av Stephen King

Norsk fantasy: Ormeøyet av Tore Aurstad

Bok på svensk av svenske: Keilas Gåva av Karin Svärd

En krimbok: Flammehav av Bruce DeSilva

Barnebok: Den Vesle Vampyren av Angela Sommer-Bodenburg

Novellesamling: Elefanten som Forsvant av Haruki Murakami

En bok per kontinent (ikke fullført): Nord-Amerika – True Grit: Et ekte mannfolk av Charles Portis, Asia – Gyo 1 og 2 av Junji Ito, Europa – Den Siste Viking av Johan Bojer.

Tegneserie: Gissel av Guy Delisle

Bok med drager: Drageriddernes Orden: Nihal Fra Vindlandet av Licia Troisi

En klassiker: Klodens Kamp av H.G Wells

Basert på cover: Salamanderkrigen av Karel Čapek

Ungdomsbok: Lukta av Klor av Kaja Kvernbakken

Bok med Vampyrer: Den Første av Justin Cronin

Om du ønsker å vite hva jeg synes om de ulike bøkene kan du sjekke ut innlegget om bøkene lest i år, der jeg går litt mer i dybden: https://hildehogsnes.no/2021/01/11/boker-lest-2020/

Skaperglede, årets ord:

Jeg ble inspirert til å lage et ord for dette året, og ordet ble Skaperglede. Jeg hadde lyst å fokusere på å skape, både når det kom til skrivingen og mine andre hobbyer. Og det var er fint ord, iallefall den delen av året hvor jeg faktisk hadde armer til å skape.. Jeg skapte en bacheloroppgave og skrev som en helt på boken min. Men så stoppet det logisk nok opp, og det eneste jeg har skapt etter tennisalbuene har vært noen julekort. Planen var å ta opp tegning etter bacheloroppgaven var fullført, men det har jeg satt på pause til jeg er bedre. Men det hjalp meg iallefall å finne glede i å skrive bacheloroppgaven, og å holde hodet over vann når den første smittebølgen inntok Norge og man ikke viste hva morgendagen kunne bringe.

Alt i alt var det en suksess, og jeg skal lage meg et nytt ord for det nye året som symboliserer hva jeg vil gjøre videre. Mer om det senere!

Skrivingen:

I begynnelsen av året la jeg ut oppdateringer for hver måned på skrivingen min, men da jeg ikke kunne skrive stort lengre sluttet jeg logisk nok med det. Målet for dette året var å gjøre ferdig førsteutkastet av Lillian-prosjektet, men det ble et umulig mål etterhvert. Jeg var derimot veldig nær 70 000 ord, så jeg skrev litt etter litt, og kom meg over denne summen. Jeg tror jeg har 15-20 000 ord igjen før førsteutkastet er fullført og neste steg begynner – som er å redigere tullet jeg har skrevet!

Skrive-oversikt over året:

Januar: Mål – 2000 ord, skrev – 6000 ord

Februar: Mål – 3000 ord, skrev – 4300 ord

Mars: Mål – 3000 ord, skrev – 22 630 ord

April: Mål – 5000 ord, skrev – 12 498 ord

Mai: Mål – 3000 ord, skrev – 0 ord (skrev BA-oppgaven som ikke ble telt med på ord-tellingen)

Juni: Mål – 5000 ord, skrev – 0 ord (tennisalbuer)

Desember: Mål – 0, skrev 1203 ord

Til sammen dette året: 46 631 ord

bokprosjektet Lillian dystopian fantasy

Det føles godt å iallefall ha rundet 70 000 ord på prosjektet, for så langt har jeg aldri før kommet på en bok, og selv om jeg kjenner utallige forfatterspirer som har skrevet mer enn meg dette året ønsker jeg ikke å sammenligne meg med noen. Andres seirer gjør ikke mine mindre verdt!


Så dette var mer eller mindre mitt år! Hvordan gikk ditt år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.