5 skrivetips | Slik lager du en god tekst!

Dette er et gjesteinnlegg fra Din Tekstforfatter!

Din Tekstforfatter er en merkevare under Din Gruppen. Selskapet leverer tekster til næringslivet og privatpersoner. Deres blogg har 10,000 besøkende hver måned. Her kan en lære seg diverse skrivetips blant annet. Du kan sjekke de ut her: https://dintekstforfatter.no/

Slik lager du en god tekst!

En tekst kan være så mangt, og det finnes mange ulike sjangre. Enten du skal skrive en artikkel, reklametekst eller produktbeskrivelse, er det imidlertid visse skrivetips som kan sikre et bedre resultat.

Vi skal her dele fem av våre beste skrivetips for gryende forfatterspirer. Finn ut hvordan du med enkle grep kan få en bedre tekst!

1. Kjenn målgruppen din

Det kanskje viktigste å tenke på når du skal skrive en tekst, er hvem du skriver for. Dersom du ikke kjenner målgruppen din, blir det også vanskeligere å kommunisere et budskap.

Skriver du for eksempel for unge mennesker, vil du sannsynligvis dra nytte av et annet språk enn hva du bruker om du skriver for eldre. Her er noen av faktorene du bør ta hensyn til når du skriver for mottakerne dine:

  • Alder
  • Kjønn
  • Hvor holder mottakeren til (geografisk sett)?
  • Yrke og utdannelse

2. Skriv variert og bruk synonymer

Når du skal skrive en tekst, er det fort gjort å få et ensidig og lite engasjerende språk. Som forfatter er synonymordboken din beste venn!

Bla opp ordet du skal skrive, og finn synonymer – altså andre ord med samme betydning. Dette kan hjelpe deg med å skrive en mer spennende og variert tekst!

3. Korte avsnitt og mange underoverskrifter

En tekst som er lang og uten avsnitt blir fort tunglest. Dette kan du enkelt gjøre noe med! Vi anbefaler deg å ikke ha mer enn fire avsnitt per overskrift (H1, H2 eller H3).

Hvert av avsnittene bør heller ikke være mer enn maksimalt tre eller fire linjer lange. Dette sikrer en «luftig» og lettlest tekst som er enkel for mottakeren å fordøye.

4. Tenk på SEO

Dersom du har en tekst som du ønsker å publisere på bedriftens nettside, kan det være smart å tenke på søkemotoroptimalisering (SEO). Dette handler om å optimalisere teksten din for søkemotorer som Google.

Med en SEO-tekst vil du kunne synliggjøre nettsiden din i Google og andre søkemotorer, slik at potensielle kunder enklere kan finne siden din. Dette kan blant annet oppnås ved å ta i bruk relevante søkeord. Teksten bør dessuten være unik og mobilvennlig.

5. Korrekturlesing og språkvask sikrer god kvalitet

Noe annet som er viktig å tenke på når du har skrevet en tekst, er at det ferdige resultatet ikke inneholder skrivefeil eller kjedelige grammatikkfeil.

Med språkvask kan du enkelt sikre at teksten din blir best mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.