Burde jeg skrive under flere pseudonymer?

Burde jeg skrive under flere pseudonym eller burde jeg holde meg til et? Dette er noe mange forfatterspirer lurer på, spesielt de som kanskje skriver under flere sjangre. Og dette skal vi se litt på i dag!

Burde du bruke pseudonym eller ikke? Det har jeg diskutert her: https://hildehogsnes.no/2019/05/10/tussehaugen-burde-jeg-skrive-under-et-pseudonym/ Hvor jeg ser på pluss og minus ved valget man tar!

Pluss:

Først skal vi se litt på de positive sidene ved å velge flere pseudonymer.

  1. Først er det dette at du slipper å markedsføre ulike bøker på samme plass. På denne måten blir det mer ryddig og du slipper at følgebasen din bare er interessert i 50% eller mindre av det du skriver om. Dette er spesielt viktig når det kommer til markedsføring, der du vil at flest mulig av følerbasen din er aktiv slik at du når ut til enda flere. Det er også veldig bra for leserne dine, siden det gjør det enklere for dem å finne ut om din neste bok er interessant for dem eller ikke.
  2. Om de ulike sjangrene dine har vidt forskjellige målgrupper er det også veldig greit å kunne målrette dine sosiale medier mer. Om du for eksempel skriver barnebøker er kanskje TikTok noe for deg, men bøkene dine om strikking kanskje passer bedre på Facebook (om det ikke er strikking som kan være ungdomslig selvfølgelig). Du kan jo gjøre dette under samme navn, men det kan bli forvirrende for leserne i lengden og gjøre at de mister interessen.
  3. Det blir mindre forvirrende for deg selv. Du kan jobbe målrettet mot hver målgruppe under hvert sitt navn, Og du får et slags skille mellom de ulike sjangrene du skriver. Det blir også enklere for deg å vite hva du skal skrive og dele på dine ulike plattformer.

Minus:

De negative sidene ved flere pseudonymer.

  1. Du må bruke mer penger. Du må markedsføre 2 eller flere profiler samtidig, og mest sannsynlig har flere nettsider. Det finnes alltid gratis alternativer, men for å nå ut på for eksempel Facebook og Instagram må du dessverre legge inn litt penger. Skal du ha effektive reklameposter for alle sidene dine blir det logisk nok dyrere i lengden.
  2. Det krever også mer av deg når det kommer til jobb. Du må opprettholde aktiviteten på flere hold i forhold til sosiale medier, nyhetsbrev og nettsider. Og det er dessverre ikke nok å poste en gang i måneden på sosiale medier om du vil nå ut til nye lesere.
  3. Leserne må også vente lengre. Om du skriver under flere navn vil det logisk nok ta lengre tid for neste bok til hvert av pseudonymene dine kommer ut. Det vil si at leserne må vente lengre på neste bok som de gleder seg til, og det kan gjøre at du mister momentum og også lesernes interesse. Dette trenger ikke være et problem om du er en rask forfatter og får ut flere bøker i løpet av et år, men de fleste av oss er tregere enn så.

 

Helt til slutt kan vi konkludere med at dette valget er helt opp til hva du selv ønsker. For det har både fordeler og ulemper å velge flere pseudonymer, men for noen vil det sikkert være lurt. Det er helt opp til deg selv, så tenk litt på det! Og les gjerne artikkelen min om du i hele tatt burde bruke pseudonym eller gå under ditt ekte navn.

Lykke til, og husk: Små steg får deg også i mål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.