Skriveoppdatering: April 2021

I april var jeg med på Camp NaNoWriMo og skulle skrive 50.000 ord ved hjelp av diktatfunksjonen på mobilen.

Jeg prøvde først Google sin diktat, men den pause hele tiden og var et herk å jobbe med. Så jeg byttet over til Word, og selv om den la inn stor forbokstav i mange ord som ikke trengte det, så var det likevel mye bedre. Den pauset ikke av seg selv i det minste!

Til å begynne med skrev jeg bare på ett bokprosjekt, men da jeg satte meg fast i et plottelement fant jeg etter hvert ut at jeg skulle skrive på flere prosjekt samtidig. NaNoWriMo kaller dette å være en rebell. Etter det gikk det bedre å få inn ordene jeg trengte, iallefall i starten!

Det var derimot en tålmodighetsprøve siden ordene ikke alltid blir rett. Om det var små skriveleifer prøvde jeg å ikke bry meg, men var de så store at jeg ikke trodde jeg kunne forstå de senere måtte jeg fikse de. Det var også et herk når appen ikke forsto at den skulle sette inn ett komma eller skulle gå en linje ned, og heller skrev inn ord. Og da ofte men litt ekstra bannskap bak slik at det ble enda mer for meg å slette!

Men sakte men sikkert ble jeg vant til da, og det at man så at det ble faktisk ord ut av det hjelp på tålmodigheten. For fram til nå har jeg ikke trodd jeg kunne skrive mens jeg hadde tennisalbuer. Men med diktat var det mulig. Selv om det ikke er lett.

Det som plager meg mest når jeg bruker diktat er egentlig at det er vanskeligere å få ut ordene slik jeg vil ha de. Jeg er ikke en veldig vokal person og formulerer meg best skriftlig. Det føltes heller ikke som noe jeg gledet meg til lengre. Før har jeg våknet opp på morgenen og gledet meg til å skrive, men nå føles det mer som noe jeg må gjøre. Om dette er fordi jeg satte meg et veldig høyt mål eller på grunn av diktaten er litt uvist, men etter slutten av april fristet det lite å fortsette å skrive med diktatfuksjonen (selv om jeg skal gjøre det når jeg end ag får lyst).

Likevel er jeg fornøyd med denne måneden og det jeg har lært. Jeg vet at jeg får til noe i alle fall selv om jeg ikke kan bruke tastaturet, og det er godt.

Fikk inn 27 515 ord tilsammen denne måneden, og det er det ikke noe å snøfte av (selv om det ikke er 50 000)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.