T.O Norsemans forfatterreise – Gjesteinnlegg

Mitt navn er Ole Jørgen Rodar, er 62 år, jeg skriver under forfatternavnet T.O.Norseman. Har valgt det av to grunner; jeg skriver hovedsaklig på engelsk, gir ut bøkene som e-bøker for kindle på Amazon. Grunn nummer to; er blitt refusert endel ganger pga etternavnet som er godt kjent innen forlagsbransjen. Min farfar var beregningsfaktor ved Fabritius trykkeri i 54 år, fattern trykningsjef ved Cappelen i 52. Sjøl er jeg 4 generasjon typograf, men ufør etter år med gikt og skader. Jeg trener mellom 5 og 10 timer i uka for å holde meg i form til en normal hverdag. Har 4 graden av svart belte i karate, underviser i selvforsvar og andre deler av kampsport. Fiske og friluftsliv er høyt på lista sammen med livet med bikkjer.

Jeg fikk en ide til en historie i -90, brukte 2 år på å samle det hele i hodet, og så begynte den lange prosessen med å skrive storyen. Ble refusert av hvert eneste forlag jeg sendte den til, fikk all verdens forskjellige dumme forklaringer på hvorfor uten å henge ut noen.

Flytta til Danmark i -95, og boka ble liggende litt. Kom hjem i -05, og fikk boka ut på Publica i -07. Ikke en god opplevelse, forlaget klarte å tråkke så mye i salaten at det gjorde vondt. Til sist klarte de det kunststykket å makulere restopplaget uten å spørre meg om hva som skulle skje med det. Fly forbannet oversatte jeg boka og ga den ut på Amazon. Og der har de andre bøkene kommet også. Per i dag har jeg en stand alone og en trilogi på Amazon på engelsk, og en stand alone bok på norsk. Den norske er i ferd med å oversettes.

Jeg bruker et program som heter CreateSpace, det ligger inne hos Amazon, er veldig enkelt å bruke. Kan absolutt anbefalles. I mine bøker bruker jeg alt jeg har lest og hørt av ting som interesserer. Gamle legender, religion, eventyr og sagn, jeg mikser alt sammen med nåtidig action og mystikk. Jeg liker detaljer, og mine historier er da også skrevet med det for øyet å kunne gi en mental-visuell reise i fantasien. Jeg håper dette kan gi en mersmak til å prøve å lese noe av det som har kommet ut av min merkelige hjerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.