Hva om jeg feiler?

En tanke jeg prøver å venne meg til er at jeg kan feile. Vi har blitt opplært av jantetrollet om at vi ikke skal tro at vi er noe og at vi derfor ikke skal forsøke å gjøre noe utennom det «vanlige». Men jeg prøver faktisk å gjøre noe. Jeg prøver å bli forfatter og har en drøm om å kunne leve av skrivingen, men jeg har ingen garanti på at det blir å skje. Og Jeg har heller ingen illusjonen om at det kommer til å bli lett. Så det kan godt hende at jeg feiler.

Jeg har alltid vært redd for å prøve noe, både fordi at jeg ikke likte å skille meg ut etter år med mobbing, men også fordi jeg var redd for å feile. Eller. Jeg var redd for å vise andre at jeg faktisk prøvde og jeg var redd for at andre skulle se at jeg feilet.

Derfor føles det litt vanskelig å deler at jeg faktisk prøver å få en bok publisert. Og ikke bare en bok, men flere. Samtidig lurer jeg på om jeg kanskje hadde gitt opp tidligere om jeg ikke hadde fortalt det til noen. For når ting blir vanskelig og jeg ønsker å gi opp så kommer jeg på at jeg har sagt til folk at dette er målet mitt. Og siden jeg ikke ønsker å feile i andres øyne får jeg derfor et litt ekstra push til å faktisk fortsette. På den andre side blir det også mer press når man har delt en drøm eller et mål med det andre. Så det er et tveegget sverd!

Hvem vet om jeg blir å dele på internett om jeg føler at jeg har feilet, eller om jeg bare forsvinner? Som Twenty one Pilots synger «What if my dream does not happen? Would I just change what I’ve told my friends?». Jeg ønsker jo å være en ærlig person som innrømmer sine feil, men samtidig er det jo vanskelig å innrømme når er drøm ikke går i oppfyllelse, både for seg selv og de som følger med.

Men jeg prøver å venne meg til tanken om at jeg kommer til å feile, for det er jo en naturlig del av livet, og en naturlig del av det å lære. Det er ok å feile så lenge man ikke lar det overvinne seg.

Og om jeg feiler i dette, så går likevel livet videre. Kanskje forandrer drømmen min seg eller kanskje jeg får en helt ny drøm. Det får tiden vise om det blir realiteten. Men om jeg feiler får bare tiden vise!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.