Hvordan finne forfattervenner?

Hvorfor finne forfattervenner?

Forfatteryrket kan være ensomt og det er godt å snakke med noen om en felles hobby/jobb. Det kan hjelpe deg både mentalt og når det kommer til skrivingen din, og det kan også hjelpe andre å være forfattervenn med deg. Dere kan hjelpe hverandre, men også promotere og samarbeide sammen. Det er en situasjon som er vinn-vinn for alle involverte, så lenge man gjør det rett.

Hvordan og hvor finner jeg forfattervenner?

Det enkleste du kan gjøre for å finne forfattervenner er å snakke med dem på sosiale medier, kommentere på postene deres, og være vennlig. Ikke spam, og bry deg om hva de skriver. Still spørsmål og engasjer deg. Det finnes også veldig mange grupper på Facebook, Discord og andre plasser hvor forfatterspirer henger, som du skal få noen tips om litt lengre ned. Du kan også bli med på arrangementer (når de begynner igjen) for å møte forfattere i nærheten av deg. Det er også mulig å starte en skrivegruppe selv for de i nærområdet ditt.

NaNoWriMo er også en side du kan sjekke ut. Der har de skriveutfordringer flere ganger i året, og er en flott måte å ikke bare møte forfattere du kan ha noe til felles med men også for å få mer motivasjon til å skrive. Der kan du også finne grupper for forfattere i Norge osv.

Eksempler på grupper på Facebook:

Indieforfatterforum: https://www.facebook.com/groups/indieforfatterforum

Fantasyforfattere i Norge: https://www.facebook.com/groups/515541558596519

Forfattere Uten Grenser: https://www.facebook.com/groups/terjet

Noen tips på hva du burde og ikke burde gjøre:

Men det er en del ting du må tenke på. Du må ikke være for pushy. Du kan ikke tvinge fram et vennskap, og bare fordi at noen skriver betyr det ikke at dere kommer til og klaffe med hverandre. Derfor kan du ikke forvente vennskap i fra alle du møter på, enten det er over nett eller i det virkelige livet. Det er også viktig å tenke på at du ikke skal utnytte andre. Selv om et forfattervennskap kan gagne begge to, er det ikke det som er hovedfokuset. Fokuset burde ligge på å støtte hverandre, ikke hvor mye du kan få ut av det.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.