Rare ting folk sier til forfatterspirer!

Mennesker sier så mye rart.

Jeg kan også si mye rart, men så er jeg jo et menneske jeg også.

En situasjon jeg føler at det ofte blir sagt mye rart er når folk får høre at jeg skriver. Spesielt når de spør hva jeg skriver om. For jeg skriver fantasy og det er ikke til å skyve under stolen at det er en sjanger så mange ikke tenker stort om.

Så la oss se på et eksempel av en typisk samtale.

 

Q: Så hva gjør du i fritiden Hilde?

Forfatterspiren Hilde: Jeg gjør mye rart, men jeg skriver veldig mye for tiden!

Q: Åh, hva skriver du da?

Forfatterspiren Hilde: For det meste fantasy, akkurat nå skriver jeg en bok om en jente som ser demoners ekte form.

Q: Så det er en barnebok altså?

Forfatterspiren Hilde: Nei, ikke egentlig. Dette er en bok for voksne.

Q: Jeg trodde ikke voksne leste sånt.

Forfatterspiren Hilde: Sukk. Jo, Det er mange voksne som leser fantasy.

Q: Men man kan jo ikke lære noe er slike bøker?

Forfatterspiren Hilde: Joda. Man kan faktisk lære mye. Det er mange viktige tema som kan bli tatt opp i en fantasy setting. Og på mange vis er det bedre fordi det er ikke blir for virkelighetsnært, og da blir det enklere å forholde seg til.

Q: Det er fint du har din lille hobby i alle fall.

Forfatterspiren Hilde: Akkurat nå er det en hobby, men planen er å utgi boken og kanskje ha det som en deltidsjobb etterhvert.

Q: Det blir vanskelig da.

Forfatterspiren Hilde: Sukk. Det vet jeg, Det er ikke sånn at jeg går rundt og tror at jeg skal bli den nye Steven King. Men dette er noe jeg brenner for, og har undersøkt mye.

Q: Steven king skriver uansett bare tull…

*Forfatterspiren Hildes hjerne eksploderer i mange små biter som regner over Q*

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger en slik samtale har kommet fram etter at jeg har nevnt at jeg skriver på fritiden. Jeg har heller ikke tall over hvor mange ganger noen har fortalt meg at jeg ikke må gi opp jobben fordi jeg skriver. Som om jeg ville gitt opp jobben for en hobby jeg ikke enda tjener penger på. Ser jeg ut som en idiot?

Men selvfølgelig finnes det og folk som er veldig positive til skrivingen min, så jeg skal ikke klage så alt for mye. Jeg skulle bare ønske at jantetrollet var litt mindre sterkt her i Norge, Og at folk kunne tro såpass om andre at de ikke følte behovet for å forklare ting som er åpenbart for alle som har mer enn to hjerneceller.

Jeg får også veldig mye spørsmål om når boken min kommer ut, og hvorfor det tar så lang tid. Og selv om det er frustrerende så er det i bunn og grunn fordi A: folk vet ikke hvor lang tid og hvor mye jobb det er å skrive en skikkelig bok, og B: de prøver å være støttende og hyggelige, eller til og med C: de har lyst å lese boken min! Så derfor lar jeg slike kommentarer heller være muligheter for å forklare hvor lang tid det tar og hvordan skriveprosessen kan være!

Takk til alle som viser interesse og som stiller spørsmål om skrivingen min. Spesielt de som er jantefrie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.