Når skrivetips ikke fungerer!

Har du noen gang fått et skrivetips som har gjort at du har tenkt «HÆ»?

Det har jeg.

Og jeg har sikkert delt skrivetips som har fått noen til å se ut som spørsmålstegn. For ofte når man prøver å følge et skrivetips man har fått hørt, funker det ikke det.

Men det er en enkel grunn til dette. Vi er alle forskjellige! Og forfattere må finne sin egen måte å skrive på sånn passer dem.

Betyr det at man bare skal ignorere skrivetips? Nei, det er lurt å lese om skriving og hvordan andre gjør det, for på den måten finner du ut hva som funker for deg. Og visse tips er universale, sånn som dette med Show VS Tell. Det er også interessant å vite hvordan ulike forfattere gjør samme ting, men på helt ulik måte.

Jeg har selv delt tips som jeg i senere tid ser ikke fungerer for meg. Blant annet delte jeg en gang at man måtte outline og planlegge nøye for å kunne være med på NaNoRiMo, men i ettertid har jeg funnet ut at jeg ikke klarer å outline hele bøkene jeg skriver. Jeg må finne ut litt etter hvert hva som skal skje. Og slik er det for mange.

Så ta alle skrivetips med en klype salt og prøv å finn det som funker for deg. Du blir kjent med din egen skriveprossess etterhvert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.