Burde du ha en E-postliste?

Det er et tips som går igjen når det kommer til markedsføring, og det er at vi burde ha en epostliste.

Grunnen til at dette blir gjentatt så ofte er at du ikke har noen kontroll på hva som kan skje med dine sosiale medier. Alle sosiale medier ruller ut nye algoritmer hele tiden, og det som funker i dag for deg funker kanskje ikke i morgen. Du har heller ingen kontroll på om ett sosialt medie blir å være der i morgen eller ikke. Selv om det er lite sannsynlig kan Facebook forsvinner og da vil alle dine følgere der også forsvinner. Derfor er en epostliste veldig lurt å ha siden du der har kontroll og ikke kan miste den på grunn av noe utenfra.

Men er en epostliste viktig for forfattere og forfatterspirer?

Om du legger inn litt jobb inn i en e postliste vil det nok gagne deg i lengden. Dette er der dine blodfans vil være, og behandler du dem rett kan det hjelpe deg under lansering av nye bøker. De er der fordi de vil ha dine nyhetsbrev i sin mail.

En bok jeg vil anbefale deg å lese er Newsletter Ninja av Tammi Labrecque. Der skriver hun om hvordan forfattere kan benytte seg av nyhetsbrev og hvordan man får mest mulig ut av en epostliste som forfatter!

Men om dette er noe for deg får du bestemme selv. Jeg tror personlig at et nyhetsbrev kan være veldig lurt å ha som forfatter, siden du har epostadressene til de som har ønsket å gi deg den der, så lenge de ikke trekker seg senere. Du må jo behandle de på epostlisten din rett, slik at de ikke går lei deg. Men sånn er det jo med alle plasser hvor du har følgere!

Du har i alle fall mer sikkerhet og kontroll med ett nyhetsbrev enn på sosiale medier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.