Når livet kommet i veia!

Jeg hadde ferie i september! Planen var å dra hjem til Nordland, være med foreldrene mine, rydde litt, oppleve Helgeland som turist, og å jobbe med et par bokprosjekt og et annet prosjekt. Det gikk ikke akkurat etter planen!

Først måtte jeg utsette reisen pga at jeg måtte teste meg for covid, så begynte ferien med to syke hunder (hvor spesielt en av dem krevde mye tid og energi), og da jeg fikk barndomshjemmet for meg selv og tenkte å være sosial og ha det gøy ble jeg skikkelig syk. Så alt jeg gjorde var å se tv (og masse reklame) og hostet ut en lunge. Testet meg igjen for covid, og testen kom tilbake negativ.

Jeg ble heldigvis frisk nok rett før jeg skulle reise hjem, og rakk å møte to venninner kvelden før jeg skulle reise til Trøndelag. Men mens jeg sto og ventet på toget sørover, fikk jeg en telefon og ble fortalt at en av mine onkler hadde dødd – han jeg egentlig skulle ha møtt i ferien om jeg ikke hadde blitt syk. Det ga ferien min en utrolig trist avslutning siden det var han av slekta jeg hadde hatt mest med å gjøre siden han bodde hos oss da jeg var tenåring. Så de siste dagene i Trøndelag før jeg dro hjem gikk i sorg og forberedelse til begravelse.

Ferien ble ikke akkurat som planlagt, og jeg fikk (logisk nok) ikke gjort så mye av det jeg hadde planlagt. Jeg vlogget ferien siden jeg drev å jobbet med Lillian-prosjektet, men den videoen ble veldig avstumpet da jeg ikke fikk til noen ting. Livet kom rett og slett i veien!

Og da begynte jeg jo å tenke på hvordan det hadde vært om skrivingen hadde vært jobben min. Hvor stressende hadde det ikke vært! Men samtidig kommer jo livet i veia i alle yrker. Blir du syk har du rett på sykedager, og en uke eller to uten skriving kunne man klart å ta igjen senere. Det er ok å ha perioder hvor du ikke får til å gjøre det du vil, selv om det føles kjipt!

Det fikk meg også til å tenke på at jeg setter meg for høye mål, spesielt når jeg skal på ferie og må planlegge rundt andre folk (og hunder). Skal jeg ha en skriveferie, må jeg ha mye alenetid, noe annet blir bare strevsomt. Neste ferie skal jeg enten A: Være sosial og drite i skriving, eller B: Være alene og bare fokusere på skriving.

Mye fint skjedde også i ferien, og det gikk også bra med hundene! Gikk ryddet et helt mørkloft for rot for eksempel! Så alt var ikke bare fælt. Men det virket som at alt skjedde på en gang, og slik kan det bli noen ganger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.