4 grunner til at planlegging er viktig for forfatterspirer!

Vi kreative sjeler er ofte ganske impulsive og trives godt med det, men om du skal lykke som forfatterspire trenger du å planlegge litt! Dette gjelder både den viktige delen av jobben som er selve bokskrivingen, redigeringen og det mer tekniske aspektene, og tingene som støtter opp rundt bokpubliseringen – slik som markedsføring. Dessuten, om du bare virrer rundt som ei hodeløs høne får du veldig lite gjort!

Enda ikke overbevist?

Her er 4 grunner til at planlegging er så viktig:

Det jeg legger i ordet Planlegging her er egentlig todelt, planlegging av sosiale medier og skrivetiden din, og målsetting. For meg er målsetting en viktig del av planleggingen min, så de går litt hånd i hånd!

1: Bedre tid!

Om du planlegger dine sosiale medier på forhånd, si at du planlegger alle innleggene dine en uke fram i tid, så slipper du å tenke på dem den uken og får dermed bedre tid og mer fokus på boken din! Du kan også planlegge når du skal skrive en uke fram i tid, eller hvor langt fram du kan planlegge det.

2: Målsetting gjør deg mer målrettet!

Duh! Det blir enklere å finne ut hva du skal gjøre og hva du skal prioritere for å ta deg et steg nærmere det du ønsker – nemlig å publisere boken din til en følgerskare som ønsker å lese boken din!

3: Det viser de rundt deg og de som følger deg at du er seriøs!

Det er ikke til å skyve under teppet at skrivehobbyen ofte blir sett på som akkurat det – en hobby. Men om du legger inn en del arbeid i planleggingen og jobber strukturert vil de rundt deg oftere respektere skrivetiden din og at dette er noe som er viktig for deg!

4: Mindre stress!

Om du har planlagt dine sosiale poster, og lagt en plan/sett mål for skrivingen din, så blir det automatisk mindre stress. Du trenger ikke å tenke på sosiale medier hver dag, og kan fokusere på skrivingen! Du føler du har kontroll, og det er deilig!

Om du enda ikke er overbevist, så vil jeg anbefale å prøve det ut! Kanskje finner du ut hvor genialt det er!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.