Filmer og serier sett i 2021

I fjor tenkte jeg på å lage et innlegg som dette, hvor jeg snakket litt om andre ting jeg hadde opplevd i form av serier, filmer og slikt, men jeg kom meg aldri rundt til det. Så i år lagde jeg dette innlegget med en gang året begynte! Det ga meg også en liten push til å faktisk se litt mer film og serier, siden jeg ofte heller har sett på Youtube isteden for filmer og serier. Mange filmer i hyllene mine har jeg ikke sett en gang, og det er litt flaut! Dessuten kunne jeg jo ikke bruke så mye tid på de hobbyene jeg vanligvis bruker tid på, så å oppleve mest mulig innenfor film og serie føltes litt mer produktivt enn å ikke gjøre noe!

Her er alle filmer og serier jeg har sett i 2021!

Filmer:

 • E.T
  Denne klassikeren har jeg sett før, men det er lenge siden. Jeg likte den veldig godt, og elsket at barna i filmen faktisk virket som barn, med bannskap og greier!
 • Katteprinsen
  For mange år siden kjøpte jeg noen japanske tegnefilmer, og først nå fikk jeg ut fingeren og så dem. Katteprinsen var den første, og jeg digget den! Jeg likte veldig godt karakterene og historien!
 • Chigiro og Heksene (Spirited Away)
  Denne likte jeg veldig godt. Den var så surealistisk og merkelig, men samtidig koselig!

 • Sweeney Todd
  Denne så jeg veldig ofte på videregående, siden den var en av de få filmene jeg eide (og på den tiden var ikke Netflix osv akkurat en ting). Det er en musikalfilm, og selv om den har mange problemer liker jeg virkelig den dystre tonen og den mørke humoren!
 • Pirates of the Caribbean 4
  Jeg elsket virkelig de tre første Pirates-filmene, selv om 2 og 3 er litt mindre bra enn den første, så da den fjerde kom ut kjøpte jeg den uten noe tvil. Etter å ha sett den en gang sa jeg til meg selv at jeg aldri kom til å se den igjen, men det gjorde jeg altså i år. Den er ræva, og Elisabeth og Will er blitt byttet ut med to flate karakterer som liksom skal være forelsket. Det føles litt som om de var to treplanker som ble presset sammen av en unge som latet som de var forelsket. Det er noen små glimt av sjarm, som minnet meg om de andre filmene, men for det meste er den poengløs. Det er også veldig tydelig at Johnny Depp ikke bryr seg like mye lengre. Jeg vet det er kommet en eller to?? filmer etter denne, men de blir jeg aldri å se.
 • Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
  Jeg så en video som sammenlignet denne filmen med den orginale Bad Lieutenant, og plutselig fant jeg denne på et loppemarked og ble nysgjerrig. Den var ikke bra, men den var veldig morsom. Det er Nicolas Cage som har hovedrollen, og karakteren hans driver å ser en rekke surealistiske ting som ikke er der. Blant annet masse iguanaer! Og det er en scene hvor en karakter blir skutt, og den er så rar og brilliant! Om jeg anbefaler den vet jeg ikke, men det var en opplevelse! Og jeg vil gjerne se originalen, for den virker faktisk bra!
 • De Fem Legendene
  Dette var en superkoselig film hvor Nissen, Påskeharen, Tannfeen, Ole Lukkeøye og Jack Frost må kjempe mot et spøkelse som ønsker å ødelegge barns uskyldige forestillingsverden! Jeg likte legendekarakterene, og selv om historien var litt standard var den koselig, og jeg kan se for meg at den er fin å sette på i jula!
 • Ethernal Sunshine of the Spotless Mind
  En film hvor hovedkarakteren får eksen sin fjernet fra hukommelsen sin, møter en ny merkelig dame, og vi får følge deres forhold! En litt sær film, men jeg likte den! Kan ikke si så mye mer uten å spoile, så lar vær!
 • Svampebob Firkant Filmen
  Jeg elsket Svampebob da jeg vokste opp, så jeg tenkte å gi denne filmen en sjanse. Nå husker jeg ikke så mye av den lengre, men den føltes som den passet inn i Svampe Bob-universet, som er litt surealistisk (som er et ord som har gått igjen i denne listen, beklager) og random uten at det er irriterende om det er logisk.
 • El Dorado
  Denne og neste er filmer jeg skulle ha sett som barn, men som jeg aldri kom meg rundt til å se. El Dorado var morsom og actionfyllt, og jeg likte den faktisk veldig godt!
 • Sinbad – Legenden på de Syv Hav
  Denne filmen husker jeg veldig lite av. Jeg har tatt meg selv flere ganger i å huske på scener fra filmen, også viste det seg at det jeg husket var El Dorado! Og det er ikke noe godt tegn! Husker jeg likte filmen da jeg så den, men nå kan jeg jo ikke huske noe fra den.. så..
 • Shrek
  En av mine favorittfilmer gjennom tidene, og den har virkelig tålt tidens tann! Jeg så den sikkert tusenvis av ganger som barn og tenåring, og det var herlig å se den igjen!
 • Shrek 2
  Det er litt trist, for selv om Shrek er en av mine favoritter er alle oppfølgerne bare ok i mine øyne. Denne er kanskje litt mer enn ok, men jeg har aldri følt noe stort behov for å gjense. Shrek og Fiona drar til foreldrene hennes, som virkelig ikke liker at Fiona er blitt et fulltidstroll, og Kongen prøver å legge kjepper i hjulene i forholdet deres. Jeg har det koselig når jeg ser denne filmen, men det er liksom noe som mangler fra den første.
 • Shrek Den Tredje
  Kongen (faren til Fiona) dør, og det er meningen at Shrek skal bli konge, noe han absolutt ikke vil. Isteden drar han for å finne en annen tronearving, Arthur. Ellers husker jeg veldig lite av filmen, annet enn at Prins Charming og en haug banditter angriper slottet og prinsessene må sloss mot dem.
 • Shrek Lykkelig i alle sine dager
  Denne filmen hadde jeg faktisk ikke sett før i år, og jeg måtte søke den opp for å huske hva som skjedde i den annet enn at Shrek var lei av å være familiefar. Denne filmen er nesten litt trist, for man husker liksom hvordan Shrek var før han ble gift og fikk barn, og det er ganske logisk at han ikke ville trives som familiefar. Han ender opp med å ønske seg inn i en annen virkelighet, og må få Fiona til å forelske seg i han igjen i denne virkeligheten for å få sin ekte virkelighet tilbake. Jeg like Fiona i hennes nye rolle, som leder av en undergrunnsbande med troll! Men that’s it!

 • Puss in Boots
  Puss er en karakter jeg likte godt i originalserien, fordi han passet godt sammen med resten av karakterene. Spesielt han, Shrek og Esels forhold likte jeg godt. Og siden jeg alt hadde sett alle Shrekfilmene dette året kunne jeg lik så greit se denne filmen også, selv om jeg ikke hadde store forhåpninger. Den var helt ok, faktisk var den litt bedre enn jeg hadde forventet. Om du liker Puss fra Shrek-filmene, vil du nok like denne også!
 • Rosa Panter
  Jeg likte Rosa Panter som barn, men jeg tror jeg aldri har sett denne filmen før. Det er litt vanskelig å si om jeg likte den, eller hvor godt jeg likte den. Hovedpersonen, Jacques Clouseau, er til tider litt vel irriterende og dum, men så er jo det også poenget. Jeg likte veldig godt hvordan Clouseau og Gilbert Pontons (som er filmens straitman) forhold er, da de er stikk motsatt av hverandre! Så litt bra og noe dårlig er filmen, men jeg hadde det gøy nok iallefall!
 • Trainspotting
  En mørk komedie om rusavhengighet, som virkelig viser de ikke-glamorøse sidene ved å være avhengig. Jeg likte den veldig godt, og skal se andrefilmen etterhvert!
 • Die Hard 3
  Den første Die Hard-filmen er en klassiker i mine øyne, den andre er ganske ok, og etter det gikk det bare nedover. Treern er ok, og jeg klarte å se hele (noe jeg ikke klarte å gjøre med fjerdefilmen som kom på tv dagen etter). Jeg husker derimot nesten ingenting om den, bare at Samuel L. Jackson er med og at jeg liker han som sidekarakter, og at de må løpe rundt i New York og løse gåter!
 • Paul Blart 2
  Jeg var syk i ferien, uten WiFi og data, så jeg måtte se tv. En kveld kom denne filmen på og jeg hadde hørt den var elendig, så jeg tenkte bare «Hvorfor ikke?» og hostet ut en lunge! Og elendig var den virkelig!
 • Arrival
  Spennende film om hva som skjer når romvesen kommer til jorden. Det er nemlig uklart hva de vil, og forskere må jobbe med å prøve å forstå språket deres nok til å kommunisere med dem! Litt forfriskende å se en romvesenfilm som ikke bare handler om ødeleggelse og krig.
 • Den Lille Prinsen
  Jeg så denne filmen rett etter at onkelen min hadde dødd, og det var litt dårlig timing da filmen handler om tap og hvordan man håndterer tap. Det kom en del tårer for å si det sånn, men det var en veldig fin film med et godt budskap!

 • True Grit
  Jeg leste boken for noen år siden, og da vi hadde besøk satte han på denne filmen. Og jeg likte den ca like godt som boken, den var helt ok men ikke noe mer. Karakterene er alt for flate og jeg får ikke til å føle noe særlig for dem.
 • Jurassic Park 3
  I jula så jeg Jurassic Park 3, og den var faktisk bedre enn jeg husket!
 • Notting Hill
  Romantisk komedie om en bokhandeleier som møter en berømt skuespiller og de forelsker seg! For å være en romantisk komedie er den ganske gøy!
 • Back to the Future 3
  Marty må reise tilbake i tid for å redde Doc fra å bli drept! Ganske morsom!
 • Jurassic Park 3
  Jeg husket at denne filmen ikke var like bra som de to første, og kanskje har jeg blitt gammel og myk på mine eldre dager, men den var ikke så verst!
 • The Karate Kid
  En gutt flytter til Kina med moren og begynner på skole der. Han blir mobbet, men møter også en søt jente. Etterhvert blir han interessert i karate, og blir oppmeldt på en turnering! Helt ok film, med noen gøyale øyeblikk! Likte veldig godt karakteren til Jackie Chan!

Dokumentarer:

 • The Woman in the Iron Coffin
  En jernkiste med et kvinnelik ble funnet, og det ble forsket på hvem hun var. Det viste seg at kvinnen var afroamerikansk, og at de vanligvis ikke hadde råd til en jernkiste. Så hvordan har det seg at kvinnen ble begravd i en? En interessant dokumentar, hvor man lærer mye om den tidsperioden i Amerika, hvordan afroamerikanere hadde det på den tiden, begravelsesskikker, og hvem denne kvinnen var!
 • Pompeii’s Living Dead
  Hvordan var livet til innbyggerne i Pompeii, og er de berømte gipsstøpningene av menneskene som døde der hvem vi trodde de var? Gipsstøpningene må restaureres, og derfor får forskere sjekket de ut enda nøyere enn tidligere og oppdager en rekke nye ting! Dette var interessant, og faktisk lærte jeg en god del nytt om Pompeii. Det er litt flaut å si det, men jeg har i alle de år trodd at gipsstøpningene har vært forsteinede lik som ble slik pga lavaen, og ikke at likene ble begravd under aske, smuldret så bort og at det var tomrommene som ble fylt med gips man fikk se! Følte meg litt dum, men nå vet jeg iallefall!
 • Back to the Titanic
  Det blir gjort nye dykk ned til Titanic, for å se hvordan skipsvraket har holdt seg, og det er ganske fascinerende å se på hvordan det ser ut og hvordan bakterier osv har påvirket vraket.
 • Epic Warrior Women: Vikings
  I teorien likte jeg denne, siden det har blitt mer og mer sikkert at kvinner også kjempet i vikingetiden. Det jeg ikke likte med denne dokumentaren er at de tok utgangspunkt i en vikingegrav av en kvinnelig kriger, og fant på en livshistorie for henne. Jeg er ikke noen fan av dokumentarer som lager fiktive historier for å gi faktaene mer tyngde, da det begynner å føles mindre seriøst. Å fundere på hvordan livet hennes hadde vært og hvorfor hun var begravd som en kriger er en ting, men det hadde vært mer interessant om de også hadde sett på andre krigsgraver for kvinnelige vikinger og presentert det slik. Dessuten var historien de fant opp for henne mer sånn at hun falt inn i en krigerrolle, enn at det var noe hun virkelig ville selv eller hadde blitt opplært til fra en tidlig alder, så på den måten virket det litt som at det likevel var mer uvanlig enn det virker å ha vært. Men dokumentaren var amerikansk, så det kan ha noe med saken å gjøre.
 • Mystery Of The Northern Lights
  I Sofia-prosjektet mitt har nordlyset en relevant rolle, og derfor tenkte jeg det var bra å lære mer om det, og det gjorde jeg her! De fortalte mye om vitenskapen bak fenomenet og viste utrolig masse fine bilder og videoer av det, så likte den veldig godt!
 • The Clown and the Candyman (serie med 4 episoder)
  En dokumentarserie om seriemorderne John wayne gacy og Dean Arnold Corll, og hvordan det er mulig at de var med i en menneskehandelring. De kidnappet og drepte unge, og det ble diskutert om de kidnappet unge og solgte de i tillegg, eller om noen også solgte barn til dem. Et mørkt tema som ikke er for de sensitive for å si det slik, men veldig interessant. Det er noen bevis som heller mot at en menneskehandelring var involvert, men om det er helt sikkert er umulig å finne ut.
 • Jonestown: Terror in the Jungle (serie med 4 episoder)
  Jonestown er noe jeg har hørt om før, og ville lære mer om. For meg er det ufattelig at noen kan bli med i en kult, men så virker ikke kulter akkurat som kulter bestandig. Siden utfallet også var så dødlig, får det en til å tenke på hvordan normale mennesker kan fange seg selv i en uholdbar situasjon, og det er tankevekkende.
 • Titanic: Stories From the Deep (serie med 4 episoder)
  I denne dokumentarer så de på en rekke ting fra Titanic, og fortalte historier om de faktiske personene som var med og intervjuet etterkommerne deres, og det var både interessant og trist.
 • Palme: The Murder Investigation (Serie med 7 episoder)
  Jeg har hørt om Palmemordet, men aldri lært noe særlig om det, så jeg tenkte dette var en grei dokumentarserie å se, spesielt siden de snakket svensk i den. Og den var både interessant og spennende, hvor de gikk gjennom hva som skjedde, vitner og mulige mordere. De intervjuet en rekke relevante personer, og selv om man aldri kom fram til et 100% sikkert svar på hvem som drepte Palme, var det veldig interessant!
 • Mythical Beasts (Serie med 10 episoder)
  Denne serien handler om mytiske dyr, og jeg holdt nesten på å gi dem opp flere ganger, da den i de første episodene prøvde å late som det var diskuterbart om for eksempel minotaurer har eksister. Og det er så fordummende, selv om jeg skjønner de gjør det for å trekke opp interessen fra barn og eventuelt dumme folk. Men når jeg kom meg over den kneika var det veldig interessant å lære om hva som har skapt og formet ulike myter slik som minotauren, Lock Ness Monsteret, drager og vampyrer! Den ga meg et par ideer til historier jeg jobber med, og det er alltid kjekt!

Serier:

 • Venture Bros Sesong 1-3
  En tullete tegneserie som bruker en del tropes fra amerikansk tegneserier og gjør narr av dem. Mye mørk humor, og jeg elsker den! Har sett denne serien før, men dette er en serie jeg kan gjense år etter år! Det er flere sesonger av serien, men jeg har bare de tre første på DVD (enda).
 • Lost Sesong 1-6
  Lost handler om en gruppe mennesker som overlever en flykrasj og havner på en mystisk øy. Jeg bruker å gjense Lost hver sommer, siden dette er en serie jeg elsker selv om den har så mange problemer! Det går an å elske noe selv om det ikke er perfekt!
 • Sherlock Sesong 1-4
  De fleste kjenner nok til Sherlock Holmes, og dette er den britiske serien fra BBC. Jeg hadde første sesong i bokhyllen min, og etter å ha sett den bestilte jeg alle sesongene og så de. Jeg har en del problemer med sesong 3 og 4, men jeg likte de likevel.

 • Scrubs Sesong 1-9
  Scrubs er en serie som følger JD fra å være rett ut fra legestudiet og hvordan hans liv går de neste åtte årene. Dette er en serie jeg har sett igjen og igjen, og den er en perfekt komedieserie som balanserer humor og triste situasjoner på en veldig god måte. Det er også så mange herlige karakterer i denne serien! «sesong 9» er egentlig en spinoff, og er langt fra så god som hovedserien. Så om du er ny til serien vil jeg anbefale å bare stoppe etter sesong 8!
 • Buffy Sesong 1-7
  En halvtullete serie om Buffy, som finner ut hun er en vampyrdreper. Vi følger hennes og vennene hennes liv gjennom high school, College og videre, deres kamp mot mørket og hvordan deres liv utvikler seg etterhvert. Den er spennende, morsom og har en rekke herlige karakterer som jeg elsker! Det er litt cheesy til tider, og spesialeffektene er så som så, men er likevel verdt å sjekke ut!
 • Angel Sesong 1-5
  Jeg har hørt at det fantes en spinoff av Buffy hvor vi følger Angel, men jeg har ikke sett den før nå. Grunnen til dette er at Angel aldri var en karakter jeg likte, og av de to andre karakterene fra Buffy som ble med i Angel likte jeg bare en av dem. Men jeg sjekket den ut, og falt for den. Angel ble mer interessant, og Wesley som jeg virkelig hatet fra Buffy ble en av mine favoritter etterhvert! Angel starter et byrå som hjelper de som har overnaturlige problemer i Los Angeles, og serien er mye mørkere enn Buffy. Jeg skal si at første sesong ikke er så veldig bra, og siste sesong stopper på en slags cliffhanger, men den er likevel verdt å sjekke ut! Dette blir nok en av de seriene jeg har på DVD for å kunne gjense den når jeg vil!

 • Mr.Robot Sesong 1-4
  Elliot blir kjent med en hackergruppe som kaller seg Mr.Robot, og livet hans tar en brå vending! Etterhvert finner man ut at ting ikke er som det virker, og serien har et sterkt fokus på mental helse. Veldig spennende, og til tider hjerteskjærende! Jeg likte karakterene veldig godt, og man følte virkelig hvor shitty ting virket til tider! Jeg kan ikke si så mye mer uten å spoile, for denne serien har en rekke plot-twists! Anbefales på det varmeste, og dette er en serie jeg kommer til å se igjen en gang!

 

Så litt slutt litt statistikk!

For vi elsker vel alle statistikk!

Den siste er jo litt misvisende siden serier og dokumentarer gjerne er lengre enn en film, men jeg orket ikke regne ut ifra minutter! Sorry, not sorry!

2 Comments on “Filmer og serier sett i 2021

 1. Mye bra filmer. Er flere der jeg savner men du har vel ikke tilgang til kino som har så mye filmer. Mange gode filmer og serier.

  • Ja, kino er litt tiltak å komme seg til, og med en pandemi på gang er det like så greit å se filmer hjemifra =D Dessuten har jeg mye i hyllene mine her som jeg ikke hadde sett før =D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.