Bøker lest 2021

I 2021 hadde jeg som mål å lese 42 bøker, siden det var tallet jeg landet på året før. Men jeg kan si med en gang at det var en kamp! Midt i året møtte jeg på en lesesperre som var like ille som det året jeg bare leste 9 bøker på hele året (2017). Heldigvis hadde jeg lest en del før den tid, og fikk lest en del på høsten og vinteren, så tallet tok seg litt opp iallefall! I år leste jeg mye forskjellig, og har prøvd å lage litt statistikk nederst i innlegget, siden jeg liker sånt! Kanskje jeg går tilbake og lager statistikk på årene før dette også etterhvert, for det er så gøy å se!

Skjønnlitteratur:

Romaner:

 • Prosjekt Rosie – Graeme Simsion – 332 sider
  En litt uvanlig kjærlighesroman, hvor hovedkarakteren er en mann som har vansker med å relatere til andre mennesker. Han prøver å finne den perfekte partneren for seg selv, og har veldig spesifikke krav og ønsker, også møter han på Rosie som er helt forskjellig fra det han søker. Jeg likte denne faktisk veldig godt, og vil anbefale den til deg om du liker kjærlighetsbøker med en tvist! 4 av 6 økser.
 • Mindelandet: Dronningernes Erindringer – Line Wenzel – 295 sider
  I fjor begynte jeg på denne danske fantasyboken, men rakk ikke bli ferdig før i år! Jeg kjenner det går litt tregere å lese dansk, men ellers går det fint! Så neste år skal jeg prøve å lese mer nordisk fantasy, både norsk, svensk og dansk! Jeg likte denne boken godt, og jeg likte karakterene! Det var også et litt originalt konsept av man må gi tap på minner for å gjøre magi, og det likte jeg! Du har en kraft, men til hvilken pris er du villig til å bruke den? 4 av 6 økser!
 • Booked for Murder – CeeCee James – 216 sider
  En cosy mystery-bok, hvor det skjer et mord på et hotell. Jeg husker ærlig talt ikke så mye om denne boken, og har konkludert med at neste år må jeg skrive om bøkene etterhvert som jeg leser de! Den var spennede nok husker jeg, men litt amatørmessig. Jeg skulle ønske karakterene var satt opp litt bedre på et vis. 3 av 6 økser!
 • Sherlock Holmes: Skandalen i Bøhmen og Andre Eventyr – Arthur Conan Doyle – 407 sider
  Siden jeg så TV-serien Sherlock fant jeg ut at jeg gjerne ville lese noen av bøkene, og derfor gjorde jeg det! Likte de godt! Lest som Lydbok. 5 av 6 økser!
 • I Rettferdighetens Navn – Jodi Picoult – 384 sider
  Hovedpersonen jobber som advokat for barn som har blitt utsatt for overgrep, og plutselig finner hun ut at sønnen hennes har blitt utsatt for overgrep og nekter å snakke. Hun vet det er en hard kamp for å ikke bare finne ut hvem som gjorde det, men også få han dømt, og vi får følge hennes kamp for rettferdighet! Jeg likte historien, men jeg likte ikke hvordan hovedkarakteren virket som hun hadde rett til å gjøre hva som helst bare fordi hun var en bekymret mamma. Boken ville liksom at det skulle virke greit å drepe noen fordi man tror at den personen har gjort overgrep mot et barn. Og legg merke til ordet TROR, fordi hovedpersonen drepte en uskyldig mann, og det skulle liksom være greit. Kunne vært en bra bok, om de kanskje hadde gått mer i dybden på hvor fucked up ting kan bli, isteden for å bare glosse over alt. 2 av 6 økser!
 • Hjertehøst – Tess Gerritsen – 374 sider
  Hovedpersonen jobber på et sykehus, og legger merke til at et hjerte som skulle gått til en pasient isteden skal gå til en rik pasient som ikke er like syk. Hun stopper dette, og ender opp med å bli blandet inn i menneskehandel og organsalg. Spennede bok, som jeg likte veldig godt. 5 av 6 økser!
 • The Wolf and the Woods Man – Ava Reid – 448 sider
  En enkeltstående fantasybok, hvor ulvejentene bor i en liten landsby omringet av en skog, og de har magiske evner. Hvert år kommer skogsmennene og henter noen av jentene til uvisse formål. Évike er den eneste kvinnen som ikke har evner, og hun blir hentet av skogsmennene da de tror hun er en annen ulvejente. Og egentlig vil jeg ikke si så mye mer, for denne boken likte jeg veldig godt og vil ikke spoile noe. Lest som Lydbok. 6 av 6 økser!
 • Ringens Broderskap (Lord of the Rings bok 1) – J.R.R Tolkien – 527 sider
  Jeg har elsker Ringenes Herre i mange mange år, og tenkte det var på tide å lese bøkene igjen siden jeg sist leste de da jeg var 14. Jeg har litt blandede følelser, da boken noeng anger føltes litt kjedelig, mens andre ganger fløy den forbi. I bunn og grunn likte jeg den, selv om sangene i boken er fryktelige å høre på! Lest som Lydbok. 5 av 6 økser!
 • Pet Sematary – Stephen King – 580 sider
  Jeg har lenge elsket Stephen King, og dette har nok blitt en av mine nye favoritter av han. Hovedpersonen flytter til en ny by med familien sin, møter en merkelig nabo, og prøver å venne seg til den nye plassen. De bor rett ved en stor vei, hvor trailere kjører forbi i stor fart, og det har endt med at barna i området hadde måtte lage seg en dyregravplass. Lest som Lydbok. 6 av 6 økser!
 • Artificial Generation – A.H. Haga – 394 sider
  Jeg begynte denne boken for mange år siden, men da laptopen jeg leste den på døde glemte jeg den litt av. Men så hadde jeg litt fritid på et hotell i desember, og så at denne boken hadde jeg lastet ned på mobilen, og leste den i løpet av et par dager! Den var spennende, og jeg likte settingen. Karakterene var interessante og jeg følte for dem når ting skjedde med dem! I fjor leste jeg Survival Kit av samme forfatter, og den gjorde så mye inntrykk av jeg kjøpte den som fysisk bok i tillegg! Denne boken får 5 av 6 økser!
 • The Colour of Magic – Terry Pratchett – 285 sider
  Etter mange år i bokhyllen min fikk denne boken oppmerksomheten min, og jeg leste den! Jeg likte den, men følte litt på det at skrivemåten gjorde det vanskelig for meg å leve meg inn i den. Jeg leser godt engelsk, men den ble litt for avansert innimellom og jeg måtte gjenlese setninger. Likevel likte jeg både settingen og karakterene, og forholdet mellom magikkeren og turisten var herlig! Den fikk meg til å høre på et par lydbøker av Pratchett, og det er jeg glad for. Resten av serien blir jeg å lese enten på norsk eller som lydbok! 5 av 6 økser!
 • The Amazing Maurice and his Educated Rodents- Terry Pratchett – 256 sider
  Dette ble en av mine favoritter dette året, og fikk meg til å ville lese alt av Terry Pratchett! Boken handler om katten Maurice og hans rottegjeng, som har blitt smarte og kan snakke! Sammen med en gutt som ser dum ut reiser de fra by til by for å scamme penger fra folk! Men så kommer de til en by hvor ikke alt er som det skal være! Lest som lydbok. 6 av 6 økser!
 • Dodger – Terry Pratchett – 360 sider
  Dodger er en ung mann som jobber med å finne skatter i kloakken under byen, og han trives med det. En kveld legger han merke til en ung kvinne som rømmer ut av en vogn og blir forfulgt av to menn, og redder henne! Dette setter hele livet hans på hue! Lest som lydbok. 5 av 6 økser!
 • Last Fight of the Old Hound – Nils Ödlund – 156 sider
  Nils, som jeg kjenner gjennom en digital skrivekafe da covid startet, har skrevet en varulvserie for de som ikke er fan av varulver. Jeg ble nysgjerrig, og kjøpte den første boken i serien! Jeg leste den i løpet av en kveld, ikke bare fordi boken er kort men også fordi den var spennende! Dette er en novella, så den er ikke så lang. Jeg likte den godt, men jeg følte slutten kom litt brått. Jeg tror jeg må lese bok nr 2 for å se om dette er en serie jeg vil fullføre, for denne boken ga meg en liten smakebit men ikke nok på et vis! 4 av 6 økser!

Tegneserier:

 • Sprint: Kodo den Grusomme – Fournier – 46 sider
  Kvikk havner i et land som er styrt av en diktator, og må prøve å finne både bevis for å ta han, men også å komme seg vekk derfra! 4 av 6 økser!
 • Sprint: Mafiaens Bønner – Fournier – 46 sider
  Fortsettelse av historien i Kodo den Grusomme! 4 av 6 økser
 • Sprint: Virus! – Tome – 46 sider
  Sprint og gjengen må dra til et isøde for å finne en motgift for et virus, og det er en fin blanding av spennende og tullete! Ekornet er og blir en av mine favoritter! 5 av 6 økser!
 • Sprint: Eplevin for Stjernene – Fournier – 46 sider
  En av mine favoritter når det kommer til Sprints eventyr, og den var nesten like kul som jeg husket den! Romvesen som elsker eplevin, en bygd full av redde folk, hva mer trenger du? 6 av 6 økser!
 • Sprint: Redselen i Touboutt-Chan – Tome og Janry – 46 sider
  Sprint og Kvikk får i oppgave å finne ut hva som skjedde med to menn på 30-tallet som skulle prøve å finne De Forbannedes Dal, men har problemer med å finne midler til prosjektet. Heldigvis kommer en hikkedoktor med et forslag, og de reiser ut med en gruppe hikkende pasienter! 4 av 6 økser!
 • Sprint: De forbannedes Dal – Tome og Janry – 46 sider
  Sprint og Kvikk er fanget i De Forbannedes Dal, og Kvitt blir syk! 5 av 6 økser!
 • Sprint: Monolitten Fra Kaalson Long – Tome og Janry – 46 sider
  Denne er skikkelig spennende og er en av favorittene fra ungdomstida! 6 av 6 økser!
 • Sprint: Den Ville Spiralis – Franquin – 63 sider
  Sprint og co drar for å se en dokumentarfilm om de mystiske dyrene spiralisene, og man får innblikk i det interessante og morsomme livet til et par spiraliser! 5 av 6 økser!
 • Sprint: 1972-1975 – Fournier – 106 sider
  3 historien i en bok. Den siste i boken har jeg lest i en annen bok, så tellet ikke med den i sidetallet! 4 av 6 økser!
 • Onkel Skrues Julehistorier 1994 – Walt Disney – 254 sider
  Da jeg var hjemme i romjula fant jeg denne boka, og kom på at jeg som liten leste denne hver jul! Så jeg leste den, og syntes fremdeles den var herlig! En del av historiene handler på et vis om historier og lesing, og det likte jeg! 5 av 6 økser!

Barne- og ungdomsbøker:

 • Veien til Agra – Aimèe Sommerfelt – 197 sider
  En koselig historie om et indisk søskenpar som drar på en lang reise til byen for å kunne redde synet til en av dem. Søsteren holder nemlig på å bli blind, og det synes ikke broren noe om! Mye skjer på reisen deres, og de møter mange utfordringer! 4 av 6 økser!
 • Sophia & the Dragon: Who Came for Dinner – 32 sider
  En barnebok som er perfekt om du har et barn som ikke synes det er noe stas å spise opp maten sin, med en morsom lek i slutten av boken! Litt usikker hva slags øksekast jeg skal gi boken, siden jeg er så langt fra målgruppen og ikke har barn selv, men det hadde er bra konsept og jeg tror barn i rett alder vil like boken! For åpenhetens skyld kan jeg legge til at Sarah er en av mine forfattervenner! 5 av 6 økser!
 • Mio, Min Mio – Astrid Lindgren – 182 sider
  Dette var min favoritt av Astrid Lindgren som barn, og jeg ble helt i 100 da jeg fant den på et mørkloft hjemme hos foreldrene mine. Jeg likte den, men føler både Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter er bedre, selv om jeg for alltid vil verdsette Mio, Min Mio som en bok som ga meg mye som barn! 4 av 6 økser!
 • Spøkelseskolen – Grøsserne nr 59 – R.L Stine – 133 sider
  Jeg fant denne boken (som jeg tror jeg fikk for å ha vært med i en skrivekonkurranse?), og fant ut at jeg skulle lese den. Den var faktisk ganske kreativ, og jeg kan se for meg at som barn ville jeg finne den ganske skummel til tider! 4 av 6 økser!
 • Harry Potter og de Vises Stein (Illustrert versjon) – J.K.Rowling – 246 sider
  Jeg bestemte meg for å gjenlese Harry Potter-serien, og siden jeg har de 3 første som illustrerte versjoner var jo det perfekt! Boken var enklere og kortere enn jeg husket den, men så er det også iallefall 15 år siden jeg leste den sist! Den var likevel bra, og jeg skjønner hvorfor den hektet meg inn som barn! Jeg vokste liksom opp med Harry Potter-serien, og jeg vet bøkene lengre ut i serien blir mer «voksne» etterhvert som karakterene blir eldre! 5 av 6 økser!
 • Harry Potter og Mysteriekammeret – J.K.Rowling – 259 sider
  Noen eller noe forsteiner elever (et spøkelse og en katt), og Harry og vennene prøver å finne ut av det! 6 av 6 økser!
 • Harry Potter og Fangen fra Azkaban – J.K.Rowling – 326 sider
  Sirius Svart rømmer fra fengselet, og Harry får vite at han er ute etter å drepe Harry! 6 av 6 økser!

Noveller:

 • Skrottene – Line Berg – 111 sider
  En helt ok novellesamling, men personlig fikk jeg lite ut av dem. Gode ideer, men jeg tror måten de var skrevet på ikke talte til meg iallefall. Likevel glad jeg leste den! 3 av 6 økser!
 • The Life and Death of Janis Joplin – Ingvild Rishøi – 22 sider
  En novelle, om en jente som er fascinert av Janis Joplin, har store problemer på skolen og jobber derfor som tømmerhugger. Lest som lydbok. 4 av 6 økser!

Fagbøker:

De fleste fagbøkene jeg leser handler for tida om skriving og markedsføring, og de fleste var overraskende gode i år!

 • The Emotion Thesaurus – Angela Ackerman og Becca Puglisi – 292 sider
  En bok om hvordan du viser karakterenes følelser uten å si «Pedro følte seg trist». Veldig hjelpsom, og med et oppslagsverk for følelser og ulike måter de kommer fram er den uvurderlig for de som sliter med «Show don’t Tell». 6 av 6 økser!
 • 5 Secrets of Story Structure – K.M Weiland – 57 sider
  En bok om hvordan du skal bygge opp din historie for at den skal bli best mulig. 4 av 6 økser!
 • Writing a Page-Turner – Mark Dawson og Elizabeth Bailey – 40 sider
  Hvoprdan skrive en bok det er umulig å legge fra seg! 5 av 6 økser!
 • Newsletter Ninja – Tammi Labrecque – 138 sider
  Denne boken digger jeg, og har nå lest den flere ganger alt! Om du vurderer å lage deg en emailliste som forfatterspire, så lærer du veldig mye av denne boka! 6 av 6 økser!
 • How to Market a Book – Ricardo Fayet – 328 sider
  Veldig bra bok om markedsføring for forfattere, spesielt om de skal bruke Amazon eller skriver på engelsk! 5 av 6 økser!
 • Reader Magnets: Build Your Author Platform and Sell more Books on Kindle – Nick Stephenson – 50 sider
  Hvordan du skal bruke reading magnets (gratis noveller, førstebok i en serie eller annet), for å bygge opp din emailliste og leserbase! 5 av 6 økser!
 • How to Write a Children’s Book – Katie Davis – 95 sider
  En veldig bra bok om du ønsker å skrive barnebøker og lurer på hvordan aldersgruppe ideene og skrivingen din passer til! 6 av 6 økser!
 • Mythos – Stephen Fry – 464 sider
  Denne boken tar for seg de greske mytene, og gjenforteller de. Den var litt lang å komme seg igjennom, men Stephen Fry er morsom å høre på og jeg finner myter veldig interessante! Noe nytt lærte jeg også! Lest som Lydbok. 5 av 6 økser!

Konklusjon:

Målet var å lese 42 bøker i løpet av året, og jeg endte på 41 bøker dette året! Jeg var så nært! Jeg trodde jeg hadde to bøker igjen å lese for å nå målet, når det egentlig var en bok jeg manglet! Hadde det gått opp for meg hadde jeg lest en ekstra tegneserie på nyttårsaften altså! Har lest mer kortere bøker i 2021, og det synes også på hvor mange sider jeg har lest i løpet av året!

Sum for 2017: 9 bøker, 1801 sider

Sum for 2018: 23 bøker, 6119 sider

Sum for 2019: 27 bøker, 7442 sider

Sum for 2020: 41 bøker, 9718 sider

Sum for 2021: 41 bøker, 8731 sider

 

Gjennomsnittlig lengde:

213 sider!

 

Bøker fordelt på gruppering:

Bøker fordelt på sjanger:

Bøker fordelt på format:

Øksekast:

Språk:

Alt i alt er jeg likevel fornøyd (selv om jeg er litt irritert for at jeg var en bok unna målet mitt), og jeg tenker lesemålet for 2022 også blir 42 bøker – for det er passelig vanskelig!

Jeg har også sett en del filmer, serier og dokumentarer i min mangel på kreative hobbyer å fikle med! Og har skrevet en lignende liste for det her: https://hildehogsnes.no/2022/01/10/filmer-og-serier-sett-i-2021/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.