Når influensere blir forfattere!

For mange år siden var irriterte jeg meg veldig over dette at influensere, som ofte ikke kunne skrive selv en gang, fikk bokkontrakter med store forlag. Nå derimot er tankene mine litt mer nyanserte!

Bilde av George Milton fra Pexels

Det er enda litt irriterende at noen får publisere bok den «lette» veien, og en del av disse influenserbøkene ser ærlig talt ikke spesielt bra ut.

MEN så har de jo faktisk jobbet med å få en såpass stor følgerbase at forlag er interesserte i dem, og bøkene deres er mest sannsynlig interessant for de som følger dem! Verden er kanskje urettferdig og noen av de fortjener kanskje ikke suksessen sin, men man kan ikke hate de bare fordi de er influencere og dermed får bokkontrakter lettere enn folk flest! Dessuten er ikke de fleste influenserbøker skrevet for sånne som meg.

Og noen vil kanskje si «Men de tar kontrakten bort fra faktiske forfatterspirer som tar skrivingen seriøst», men jeg ser litt anderledes på det. Forlagene kan ikke bare gi kontrakter til bøker de ikke er sikre på kommer til å tjene dem noe, og da er jo influenser-bøker det som er tryggere å gå for. Men det at de har noen bøker de er trygge på kommer til å tjene penger betyr jo også at de har mer slingrerom til å faktisk ta inn bøker de kanskje ikke tror de kommer til å tjene på? Så i bunn og grunn tror jeg influenser-bøker gjør at flere forfatterspirer får sjansen hos forlagene, fordi de tjener nok på de bøkene til å kunne tape penger på andre bøker.

Så nå har det blitt mer irriterende at folk hater influensere bare fordi de får en bokkontrakt, for jeg tror det egentlig gagner oss i det lange løpet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.