Hva hjelper meg når jeg skal skrive mye?

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er fryktelig rutinert når det kommer til skriving. Ofte går det måneder hvor jeg ikke skriver noe særlig, også andre måneder jeg skriver mye – spesielt når NaNoWriMo er i gang. Men det er visse ting som jeg har funnet ut funker for meg, og det kan være greit å loggføre noen plass!

Først må jeg si, at jeg trives best når jeg skriver med en ganske løs plan. Jeg har prøvd å plotte grundig, men da blir det litt som å putte håndjern på meg selv. Jeg må finne ut av historien litt etterhvert! Så er du en plotter vil kanskje ikke alle disse tingene funke, for vi er forskjellige!

Hva som hjelper meg:

1: Kaffe og te!

Jeg er en stor fan av å starte dagen min med en kopp kaffe eller te, og det har blitt en del av rutinen min. Jeg står opp på morgenen for det er da jeg skriver best, og setter meg ned med en kopp!

2: Musikk, og da spesielt å lage spilleliste for hvert bokprosjekt!

Jeg elsker å høre på musikk, og når jeg hører på spillelisten for de ulike prosjektene mine faller jeg lettere tilbake i historien, karakterene og feelingen!

3: Ta pauser, og forstå at det er ok å si «i dag har jeg skrevet nok»!

Ikke bare er det godt for kroppen å ta pauser, men jeg legger også merke til at jeg kan skrive til et punkt men ikke lengre, og da er det ingen vits å pushe seg selv for mye. Da er det bedre å legge seg litt tidligere og stå opp enste dag og skrive videre!

4: Del med andre at jeg skriver!

Før har jeg hatet å snakke med folk om skrivingen min, men det siste året har jeg funnet ut at det faktisk er ganske kjekt når man bare finner de rette personene å snakke med! Det er ganske motiverende, og gjør også at det føles mer «ekte» ut! Men vær litt selektiv i hvem du snakker med, noen drar deg bare ned!

5: Sett av tid til skrivingen!

Jeg setter av tid som bare skal være for skrivingen! Enklere sagt enn gjort noen ganger, men jeg prøver å finn lommer med tid jeg kan bruke på å skrive! Alle monner drar!

6: Ha det gøy med skrivingen!

Når jeg har det gøy så blir jeg mye mer produktiv! Jeg gleder meg til å stå opp tidlig på morgenen for å skrive, og det er en deilig følelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.