Anbefalte fagbøker om skriving og forfatterskap

Her vil jeg lage en oversikt over fagbøker som handler om skriving og andre temaer relevante for indie forfattere. Den kommer til å bli oppdatert etter hvert som jeg leser mer.

On Writing av Stephen King

Dette er en blanding mellom et memoarer og fagbok om skriving. Steven King går gjennom sin forfatterreise og sitt liv, og sprinkler inn en rekke gode skrivetips på veien. Denne boken er spesielt bra om du liker Steven King og hans bøker, men du kan likevel få mye ut av den om du ikke er noen fan. Tipsene hans er praktiske og uten noe glorifisering. For meg var den iallfall veldig bra og jeg har lest den flere ganger.

Newsletter Ninja av Tammi Labrecque

Denne boken handler om hvordan du som forfatter eller forfatterspire kan lage et nyhetsbrev og virkelig lykkes med det. Tammy går igjennom hvorfor du trenger et nyhetsbrev, hvordan du setter det opp, din perfekte føler slash leser, hvordan du bygger et forhold til de som er med på ditt nyhetsbrev og mye mer. Nyhetsbrev er veldig viktig når det kommer til markedsføring siden du ikke har noe kontroll på hva sosiale medier kan gjøre. Kanskje phase ebook går ned akkurat den Dagen du skal lansere din første bok, hva gjør du da? Dette er en bok er virkelig anbefaler for deg som skal begynne med markedsføring som forfatter og jeg kommer til å lese den en og igjen.

The Emotion Thesaurus av Angela Ackerman og Becca Puglisi

Er det en ting jeg plages med når jeg skriver så er det hvordan jeg kan vise en karakters følelse uten å skrive han følte seg bla bla bla. Og derfor kjørte jeg denne boken da jeg så den på amazon. Det var et impulskjøp men jeg er veldig glad for at jeg kjøpte den. Den går igjennom en del viktige ting når det kommer til hvordan en karakter reagerer og hvordan du kan skrive det bedre. Den har så en rekke følelser Fra A til z hvor det viser eksempler på hvordan en Karakter viser følelser. Både når det kommer til fysiske signaler og oppførsel, innvendige reaksjoner, Mentale responser, Og hva reaksjonen kan eskalere eller deeskalere til. Det er veldig bra for de som sliter med show don’t tell. Jeg blar ofte i denne boken mens jeg skriver og vil anbefale dem. Den er også del av en Serie hvor mange av bøkene virker interessante og som absolutt står på min ønskeliste.

Save the cat! Writes a Novel av Jessica Brody

Denne boken handler om historie struktur. Hvordan en god historie er satt opp. Den er veldig hjelpsom for å bygge opp din bok på en slik måte at den er interessant gjennom hele historien. du trenger ikke å bruke den som en blåkopi men den er en god guide man kan ta litt utgangspunkt i. Mange forfattere benytter seg av denne boken og jeg vil anbefale den om du sliter med å bygge opp din historie Eller om du ikke vet helt hva som kan komme når.

How to write a children’s book av Katie Davis

Denne boken fant jeg gratis på kindle. Jeg leste den selv om jeg ikke tenker å skrive noen barnebøker med det første. Jeg har noen ideer men jeg vil skrive mer for voksne først. Men det er alltid bra å lære og siden jeg har pusset Haugen er det alltid bra og lære ting som kan hjelpe andre. Denne boken tar for seg hvordan du skriver en barnebok og det jeg fant virkelig interessant var hvordan du velger hvilken aldersgruppe du skriver til. Hvis du har en bok idet, hvem passer den best til Og hvordan burde du skrive den boken for at den skal fenger den aldersgruppen. og hvilke emner passer best for de ulike aldersgruppene? Dette var noe jeg ikke hadde tenkt på før, og er noe som er så viktig for barnebokforfattere. Så skriver du bøker for barn og unge anbefaler jeg denne boken.

How to Market a Book av Ricardo Fayet

Veldig bra bok om markedsføring for forfattere, spesielt om de skal bruke Amazon eller skriver på engelsk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.