Bokprosjekt: Vannhester

I oktober begynte jeg å planlegge et nytt bokprosjekt! Og nå sier du sikkert «Hæ, har du ikke nok bokprosjekt nå Hilde?». Og først må jeg bare si det kan aldri bli for mange bokprosjekt (jo da). Men jeg får vel forklare litt hvorfor jeg har begynt på enda et nytt prosjekt!

Det har seg nemlig sånn at dette prosjektet ikke kom til fordi jeg var lei de gamle prosjektene, eller fordi jeg fikk en glitrende spennende ny ide som jeg heller ville jobbe med. Det har med tennisalbuene, og hvor frustrerende erfaring med diktat var i april, da jeg prøvde å skrive bok 1 i en fantasyserie (Sofia-prosjektet). Det var veldig vanskelig å bruke diktat, noe du kan se i videoen under!

Men så begynte jeg å tenke – blir det enklere å bruke diktat om jeg har et veldig enkelt prosjekt, med få karakterer og en historie som er veldig rett fram?

Og dette måtte jeg prøve ut! Så etter en del planlegging i oktober ble jeg med på NaNoWriMo i november for å teste ut dette! Det gikk kanskje bra, og i april 2022 fortsatte jeg å jobbe med boken, som nå har rundet 10 000 ord! Nå er armene bedre så jeg skriver på tastatur, men å skrive noe som var mer rett fram når jeg var avhendig av diktat funket mye bedre!

Om du heller vil høre meg snakke om prosjektet isteden for å lese så har jeg en video fra oktober hvor jeg begynte å jobbe med dette prosjektet: https://www.youtube.com/watch?v=xMhexI_bdW0

Hva handler boken om?

Anette og hennes to tvillinger skal på fjelltur i sommerferien, opp til ei lita hytte som ligger ved et vann. Det er vakkert der oppe, og ungene bader hver dag. På kveldene snakker de om en hvit vannhest, og Anette tenker at det bare er en lek de har funnet på.. Men hun tar feil, og det ender med at en av dem blir tatt med av vannhesten under vannet og forsvinner. Boken tar for seg tema som døden og sorg, siden Anette og det gjenlevende barnet må lære seg å leve videre. Og senere møter de den klissete skapningen igjen, uten å si mer enn det

Sjanger:

Skrekkfantasy.

Setting:

En fiktiv bygd i Trønderlag.

Målgruppe:

Jeg sikter meg inn på en voksen lesergruppe, som liker skrekk og lett fantasy! Lesere av Stephen King vil nok like denne (håper jeg).

Hvordan fikk jeg ideen:

Jeg tenkte rett og slett på en ferie jeg hadde som barn, da vi leide ei hytte oppe på fjellet ved et vann, hvor jeg ryddet ei strand fordi jeg lekte at vannhestene kom opp fra vannet om jeg gjorde det. Og min tanke da jeg tenkte tilbake på dette var «Hva om hestene hadde vært ekte, men ikke så snille som jeg så for meg at de var?» og poff kom en skrekkbok inn i hodet mitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.