Jeg feilet med mine sosiale medier, og det kan du lære av!

Jeg prøvde å ta mine sosiale medier seriøst og feilet hardt! Her er noen ting jeg har lært av erfaringen! Dette er en opplevelse jeg hadde for noen måneder siden, men det jeg lærte er enda relevant!

Først: Jeg har 3 ulike plattformer å holde rede på, og det er MYE om alle disse skal være aktive og interessante å følge! Tidligere har jeg ramset opp hvilke sosiale medier jeg har på de ulike, så om du vil vite mer om det så kan du lese artikkelen under!

Først litt om «premisset»

Så jeg bestemte meg tidligere på høsten at jeg skulle begynne å være aktiv på Tussehaugen igjen, og begynte å planlegge.

Og det mente også at jeg måtte planlegge forfatterprofilen min litt mer grundigere for å få det til å gå rundt.

Forfatterprofilen planlegger jeg en måned fram i tid, ut ifra årstid og hvilke bilder jeg har tatt, så den er rimelig enkel så lenge jeg har noen nye bilder å dele.

Gamingprofilen tar jeg litt mindre høytidelig, og deler bilder minst en gang i uka og ellers når jeg føler for det!

På Tussehaugen derimot satt jeg meg ned og skrev et tema for hver måned, og begynte å skrive ned hva jeg skulle skrive om og når de ulike postene skulle komme ut. Så jeg var ganske godt forberedt ikke sant? Feil! Og da kommer vi til tingene jeg lærte:

Hva jeg lærte:

1: Idemyldring og planlegging er ikke det samme

Jeg idemyldret veldig mye på hva jeg skulle dele på stories og sånt, og tenkte det var nok. Men ærlig talt var det ikke nok, jeg skulle planlagt det ut ifra hvilke dager det skulle ut på!

2: Planlegging uten gjennomføring hjelper lite

Det er veldig bra å planlegge, skrive ned hva som skal komme ut når osv, men om jeg ikke legger det ut når det skal så er det jo lite vits i!

3: Når du har falt bakpå, må du gjøre noe med det

Det er så enkelt å gi opp når man har falt bakpå, men da burde man heller revurdere planen og ta det derfra! For ellers faller du jo bare mer og mer bakpå!

4: gjenbruk av litt bilder er ok

Gjenbruk av bilder og innlegg er ok, så lenge det fremdeles er relevant informasjon og relevante bilder! På forfatterprofilen min gjenbrukte jeg en del bilder som jeg hadde brukt for flere år siden, og pepret de inn sammen med de nye bildene. Og jeg tror ikke så mange la merke til det! Det samme gjorde jeg på Tussehaugen, mest nytt men også noe gammelt! Det gjør jobben din litt enklere, siden du ikke trenger å finne like mange nye bilder å bruke!

5: planlegg framover så du slipper å havne bakpå

Jeg bestemte meg for å legge ut innlegg litt «pø om pø» på Tussehaugen, og det var ingen god ide! Jeg hadde jo en plan for hva som skulle ut når, og da kunne jeg jo satt meg ned og lagt inn innleggene som planlagte via Facebooks publiseringsverktøy! Da hadde det blitt mindre stress, og jeg hadde ikke havnet bakpå!

6: Gjør det viktigste først!

Når det kommer til gamingprofilen min så gjorde jeg en feil, og det var at jeg fokuserte på det minst viktige først! Isteden for å spille inn videoer og sende de til redigereren min, gjorde jeg mye annet først – som endte opp med at det viktigste på den fronten ble litt glemt i alt annet som skulle gjøres! Så fremover skal jeg gjøre det viktigste først!

Ting jeg gjorde bra:

Jeg er jo ikke helt håpløs heller, så noe gjorde jeg jo bra også!

  • Forfatterprofilen ble planlagt en måned frem i tid, med 3 innlegg i uka på Instagram og minst et innlegg i uka på Facebook, og det var så deilig å se at innlegg kom ut uten at jeg trengte å huske på de!
  • Tok masse bilder for forfatterprofilen, slik at jeg faktisk hadde noe å dele!
  • Skaffet meg Canva på mobilen, så jeg lettere kan redigere bilder til sosiale medier uten å måtte bruke datamaskinen!
  • De tingene jeg gjorde for gamingprofilen som ikke var så viktig, er nå planlagt ut året, så jeg kan iallefall fokusere på det viktige framover. Litt hell i uhellet!
  • Det jeg delte på Tussehaugen, ble jeg temmelig fornøyd med! Jeg gjorde en del researce, fikk til en del fine bilder, og synes feeden min ser bedre ut nå enn tidligere!

Alt i alt lærte jeg en del, mye jeg kanskje allerede viste men måtte erfare for meg selv! Og det betyr forhåpentligvis at framover blir mine sosiale medier enda bedre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.