Status på alle mine påbegynte bokprosjekt! Oktober 2022

Dette er en kort oversikt over alle mine påbegynte bokprosjekt og hva statusen er på de enkelte!

Om du ønsker å sammenligne dette med hvordan ting lå an i desember i fjor kan du følge denne linken: https://hildehogsnes.no/2021/12/11/status-pa-alle-mine-bokprosjekt/

Mine bokprosjekt og statusen deres:

Lillian-prosjektet

Førsteutkastet er på 70 500 ord, og er mer eller mindre ferdig. MEN hele prosjektet må omskrives siden jeg hadde null peiling hva jeg holdt på med og fant på ting etterhvert som jeg skrev. Det resulterte i to hovedkarakterer som jeg elsker – men som er litt ustabile på hva de egentlig vil! Og badguyen min.. Han bare dukker opp i siste del av boken og er slem! Mye må fikses, og siden jeg ikke helt vet hvordan jeg skal skrive det om enda er den satt på pause til jeg får et klart bilde av hva som løser problemene!

Status: Pauset

Sofia-prosjektet

Førsteutkastet har nesten 17 000 ord, men siden jeg skrev det med diktat og uten å plotte noe særlig kom jeg til et punkt hvor jeg måtte planlegge bedre. Og siden det var vanskelig med diktat la jeg det litt på is. Jeg håper å komme tilbake til prosjektet i løpet av 2023! For dette er en bokserie-ide jeg virkelig brenner for! Innimellom legger jeg til ting i plottedokumentet mitt, så sakte men sikkert bygges det opp!

Status: Pauset

Vannhest-prosjektet

Førsteutkastet har så langt 6000 ord, men det har vært et prosjekt som var overraskende tungt å skrive og jeg vet ikke helt hvorfor. Kanskje er det fordi død og tap er en stor del av boken, og de siste 12 månedene har det vært litt for mye død i privatlivet mitt. Så jeg pauset det litt for å jobbe med prosjekter som fylte meg med glede isteden. Jeg håper å komme tilbake til det i nærmeste framtid når ting har roet seg litt i privatlivet!

Status: Pauset

Skolen-prosjektet

Dette er løs oppfølgeren til Sofia-prosjektet, og er også en bokserie! Det tar sted flere tiår etter Sofias historie, og har karakter som jeg fant på som barn. I det siste har jeg faktisk begynt å plotte litt på prosjektet da jeg fikk en ide til en av karakterene som gjorde han mer interessant enn bare en flat mulig kjæreste, og jeg har også skrevet nærmere 6000 ord allerede på første bok i serien!

Det er et av de prosjektene jeg virkelig gleder meg til å skrive, men jeg vet enda ikke helt når jeg skal skrive det. Det er jo litt ulogisk å skrive ferdig spinoff-en før hovedserien! Men jeg må iallefall få ut de tanker og ideer som har samlet seg om prosjektet!

Status: Førsteutkast av bok 1 er fullført, bok 2 under planlegging!

Bygdetullinger-prosjektet

Dette er den første boken jeg prøvde å skrive, og den er noe jeg gjerne vil komme tilbake til en gang. Spesielt siden jeg tror dette er det bokprosjektet som er mest forlags-vennlig om jeg har lyst å prøve den ruten en gang. Det lille av boken jeg har skrevet har heldigvis dukket opp siden sist jeg la ut et slikt innlegg, og førsteutkastet har ca 3500 ord! Dette er ikke et prosjekt jeg prioriterer for tiden, men plutselig kan ånden komme over meg!

Status: Pauset

Tåke-prosjektet

Dette prosjektet er satt i samme univers som Lillian-prosjektet, bare satt i en helt annen verdensdel! Jeg jobbet med det under NaNoWriMo 2016 og 2017, og kom ikke så veldig langt!

Jeg kom nesten 6000 ord inn før jeg ga opp, og det var mest fordi det var alt for avansert for meg siden jeg hadde alt for lite erfaring med å skrive bøker på den tiden. Det var flere synsvinkler, og mye intriger og krig, litt Game Of Thrones-aktig rett og slett!

Status: Pauset (til jeg er flinkere)

Norge Etter-prosjekt

En bokide jeg har hatt i mange år om en gjeng overlevende etter at 99% av verdens befolkning har dødd pga et virus. Har skrevet 2000 ord på den, men jeg følte at det var mye som ikke funket og derfor stoppet jeg. Nå er jo alle lei av virus (takk covid), men dette er kanskje noe jeg kommer tilbake senere!

Status: Pauset

Flykrasj-prosjektet

Dette prosjektet kom ut fra ingenplass! Man kan nesten si at det krasjet inn i hodet mitt en dag (pun intended)! Jeg fikk en vag ide for mange år siden da jeg satt i et fly. En jente sitter på et fly, det krasjet i havet og hun våkner i flyet på havets bunn og de fleste passasjerene er borte. Og på utsiden av flyet svømmer noe stort og skummelt. Veldig vagt, men Camp NaNo april 2022 bestemte jeg meg for å skrive en kortroman basert på denne ideen. Og den ble kort! 15 000 ord ca! Nå har jeg lest gjennom en runde og funnet ut at jeg må legge inn 3 ekstra karakterer og omskrive det meste av den, men jeg føler likevel jeg har kontroll og at dette vil gjøre boken så mye bedre (og litt lengre).

Status: Førsteutkast fullført, men må omskrives. Omskrivingen skal skje i løpet av 2023.


Så for tiden er fokuset mitt mest på Flykrasj-prosjektet (samt et hemmelig prosjekt), samtidig som jeg leker meg litt med Skolen-prosjektet selv om det ligger flere år fram i tid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.