Skriveoppdatering November 2022 og hva jeg lærte under NaNo!

Hvordan gikk NaNoWriMo (og november) for meg?

November var en såpass god opplevelse for meg at jeg enda føler meg litt høy! Jeg skrev til sammens 56 069 ord, og vant NaNoWriMo for første gang! Jeg fullførte også førsteutkastet av Skolen bok 1, og begynte på et nytt prosjekt som jeg har fortsatt å skrive på nå i desember! Jeg kjente på meg ganske fort at jeg kom til å vinne, så jeg forhåndsbestilte faktisk vinner-skjorten deres! For en merkelig følelse – det å føle at «dette kan jeg». Det jeg har skrevet må som alltids redigeres en del, men jeg er stolt over det jeg har laget. Dette er en bok jeg begynte å tenke ut som barn, og selv om den er helt forskjellig fra hva Hilde på 12 år så for seg, ville hun nok også vært ganske stolt! Jeg har også lært en del denne måneden, og det vil jeg dele med dere!

Hva jeg har lært?

– Forberedelse!

Grunnen til at det gikk så bra denne gangen er fordi jeg ga meg selv tid til å forberede meg, og forberede meg skikkelig! Jeg plottet grovt, lagde karakterprofiler på karakterene mine, og det gjorde det mye enklere å skrive eller få ideer underveis! Plottet forandret seg etterhvert siden jeg så at jeg hadde pakket for masse plott i en bok, så da ga jeg meg et par dager på å fikse det før jeg fortsatte å skrive!

– Om du kommer bakpå, ikke gi opp!

De fleste dagene lå jeg litt frampå, men noen ganger kom jeg litt bakpå, og da var jeg nøye på at jeg ikke ga opp men skrev litt hver dag, og sakte kom meg frampå igjen!

– Gi deg selv lov å fokusere!

Jeg ga meg selv lov å fokusere på skrivingen, og det gjorde godt! Jeg hadde det gøy med det jeg holdt på med, og jeg lyktes! Faktisk tok jeg ut noen feriedager slik at jeg kunne fokusere litt ektra på skrivingen, og det blir jeg nok å gjøre igjen flere ganger!

– Musikk er viktig! (iallefall for meg)

Å lage spilleliste for hver bok og høre på den er veldig viktig for meg, for da holder jeg meg i rett «zone» på et vis. Det er enklere for meg å hoppe inn i boken om jeg hører på den musikken som passer. Så for Skolen Bok 1 hørte jeg mye på Blur, Gorillaz og 90-talls grunge/rock, mens for det nye prosjektet jeg jobber med, Tatianas bok, hører jeg på masse happy og romantisk musikk. Og det funker så godt for meg! Hjernen min assosierer de ulike bøkene med den ulike musikken!

– Jobb med andre!

Jeg er med på discord-gruppen for de norske NaNoWriMoer, og der har de ulike arrangementer gjennom november, og en chat hvor man kan gjøre skrivessprint! Det har vært veldig til hjelp for meg, for da pusher man hverandre! Etter ei stund fant jeg også ut at det er en del streamere som har pomodoro-streamer. Altså effektivitetsstreamer, eller leksestreamer som det også kan kalles. Eller, jeg viste om det før også. Men jeg begynte aktivt å oppsøke pomodoro-streamer, og streamet aktivt selv gjennom hele november! Og det hjalp så mye! Ikke bare ble jeg kjent med nye folk, men jeg fikk også flere folk som pushet og heiet meg videre!

Streamere som har hjulpet meg:

Jeg har denne måneden funnet mange produktivitetsstreamere som jeg liker, og derfor vil jeg anbefale noen av dem her. De snakker alle engelsk, men er fra ulike deler av verdenen og har skikkelig koselige streamer hvor du kan få gjort unna mye skriving!

– TG-Khalil: https://www.twitch.tv/tg_khalil

– Elly78456: https://www.twitch.tv/elly78456

– StudyWithMePhD: https://www.twitch.tv/studywithmephd

– Aminoanic: https://www.twitch.tv/aminoanic

– Supernaturalwriter: https://www.twitch.tv/supernaturalwriter

 

Bevis på at jeg faktisk vant, og statistikken min for de som liker sånt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.