Hva leste jeg i 2022?

I 2022 gikk lesingen fryktelig tregt! Jeg startet en rekke bøker, leste litt, også glemte jeg å lese mer i dem eller så fenget de meg ikke. En slags lesesperre om man kan kalle det for noe sånt!

Det som reddet meg litt var lydbøker egentlig, som jeg hørte mye på i begynnelsen av året! Det er rart, for jeg vil lese. Men hver gang jeg plukker opp en bok er det som om jeg ikke klarer å nyte den slik jeg ønsker. Kanskje fordi jeg skriver mye for tiden, og ikke klarer å skru av den delen av hjernen min som tenker på skriving mens jeg leser. Jeg tenker mindre analytisk når jeg hører på lydbøker, enn når jeg leser de selv, så det kan ha noe med det å gjøre at jeg har klart å fullføre mer lengre lydbøker enn fysiske bøker!

Det er noe jeg får jobbe med å bli bedre på etterhvert, også får jeg være fornøyd med det jeg fikk lest i løpet av dette året!

Bøker som er lest før er rosa, mens nye bøker er lilla!

Skjønnlitteratur:

Kjærlighet:

 • What Are Friends For? – Sarrah Sutton – 308 sider
  E-bok
  Boken følger en jente som kysser bestevennen sin ved et uhell, og det gjør at det går opp for henne at hun er forelsket i han. Bare to problemer, han har en kjæreste og hun er redd for å ødelegge vennskapet deres om han ikke føler det samme. Boken var overraskende bra, selv om jeg ikke er i målgruppen. Jeg følte karakterene var interessante, og selv om jeg viste at de kom til å ende opp sammen skjedde det på en slik måte at jeg likevel følte historien var spennende!
  4 av 6 økser
 • The Anti-Virginity Pact – Katie Wismer – 332 sider
  E-bok
  Meredith og bestevenninnen hennes lager en pakt om å miste jomfrudommen deres før de går ut av high school (noe Meredith skriver under på for å få venninnen sin til å holde kjeft mer eller mindre). Men dessverre blir pakten deres oppdaget og Meredith blir nå stemplet som horete på skolen. Det kan ødelegge for hennes nye forhold og for freden i hjemmet hennes da foreldrene hennes er veldig religiøse, og hun må kjempe for å rette opp ryktet sitt. Noe var litt overdrevet, men jeg likte karakterene og historien, og også at slutten på boken ikke var «akkurat som jeg hadde forventet».
  5 av 6 økser

Fantasy og Sci-fi:

 • The Jasmine Throne – Tasha Suri – 576 sider
  Lydbok
  Priya er en tjener, som klatrer opp et fjell hver kveld for å rengjøre tempelet hvor prinsessen Malini sitter fanget. Hun synes det er ok med en slik jobb siden hun da ikke får noe oppmerksomhet på seg, men så blir hemmeligheten hennes oppdaget av Malini. Dette er en ny favoritt hos meg, og jeg gleder meg til å lese mer av Suri! Det er en spennende verden, gode karakterer og en spennende historie! Nå når jeg tenker tilbake til boken kan jeg ikke helt huske hvorfor den fikk 5 øksekast og ikke 6, for jeg likte den veldig godt! (Neste år skal jeg skrive minianmeldelsene etterhvert som jeg leser).
  5 av 6 økser
 • The first Men in the Moon – H.G Wells – 256 sider
  Lydbok
  Bedford flytter på landet for å skrive et skuespill, men ender i steden opp med å hjelpe en vitenskapsmann ved navn Cavon med å lage en rakett for å dra til månen. Veldig spennende, med en kreative verdensbygging og vitenskap, og jeg føler dette er en av de beste bøkene jeg har lest av Wells!
  5 av 6 økser
 • The invisible man – H.G Wells – 208 sider
  Lydbok
  En mann dukker opp i landsbyen, innpakket i bandasjer, og samtidig begynner en rekke innbrudd å skje. Han er meget lite hyggelig, og da damen som eier hotellet han bor på kommer for å kreve penger, røper han hans usynlighet i sinne. Jeg likte boken, men den nådde ikke opp til de andre bøkene jeg har lest av Wells, og jeg klarte aldri å føle sympati for den usynlige mannen.
  3 av 6 økser
 • The Island of Doctor Moreau – H.G Wells – 154 sider
  Lydbok
  Edward Prendick overlever et skipsvrak, og blir tatt opp av et skip fullt av eksotiske dyr. De skal leveres på en øy hos en mann ved navn Dr. Moreau, og Prendick må bli med dit. Han oppdaget etterhvert at doktoren gjør fryktelige forsøk på dyrene, og lager halvmennesker ut av dem. Spennende historie, så jeg vil ikke si noe mer om hva som skjer!
  4 av 6 økser
 • Two Towers – J.R.R Tolkien – 448 sider
  Lydbok
  Fortsettelsen av Ringenes Herre, og selv om deler av den gikk tregere enn andre likte jeg den likevel veldig godt!
  5 av 6 økser
 • Return of the King – J.R.R Tolkien – 544 sider
  Lydbok
  Den episke avslutningen av Ringenes Herre-Triologien, og jeg elsket den!
  5 av 6 økser
 • Good Omens – Neil Gaiman og Terry Pratchett – 512 sider
  Lydbok
  Jeg tror dette er min favorittbok for året! Vi følger en demon og en engel som er kompiser, mens de prøver å forhindre at verdenen går under! Morsomme karakterer, og en spennende historie!
  6 av 6 økser
 • Nation – Terry Pratchett – 367 sider
  Lydbok
  En gigantisk tsunami fører de to hovedkarakterene Mau og Ermintrude til Mau’s øy, The Nation. De snakker ikke samme språk, men må samarbeide for å gjennoppbygge et slags samfunn og overleve. Veldig morsom, koselig, og litt hjerteskjærende til tider!
  5 av 6 økser
 • Beautyful Demons – Sarrah Cannon – 194 sider
  E-bok
  Harper har hoppet fra fosterhjem til fosterhjem, og dette er hennes siste sjanse for å ikke ende opp i ungdomsfengsel. Barnehjemmet Shadowford. Hun prøver sitt beste å ikke havne i trøbbel, selv om trøbbel finner henne. En cheerleader blir drept, og Harper blir kastet inn i dramaet som følger!
  4 av 6 økser
 • Inner Demons – Sarrah Cannon – 214 sider
  E-bok
  Harper blir med i cheerleader gjengen for å finne ut mer om hva som foregår og hva som skjedde med moren hennes.
  4 av 6 økser
 • Bitter Demons – Sarrah Cannon – 244 sider
  E-bok
  The order of shadows har streng kontroll på Harpers liv, og hun er lei. På en fest bytter hun utseende med en annen fremtidig prima, og det ender med at den andre primaen blir angrepet. Men angrepet var ment på Harper!
  4 av 6 økser

Barnebøker:

 • Isadora Måneblomst På Tivoli – Harriet Muncaster – 113 sider
  Isadora tar med seg familien på tivoli, men et problem.. Tivoliet er elendig! Jeg er jo ikke helt i målgruppen, men dette var en koselig bok som jeg tror passer jenter som liker monster og litt «skumle» tema.
  4 av 6 økser

Tegneserier:

 • Fenrisulven: Ragnarok – Odin Helgheim – 127 sider
  Ubbe er en vikingegutt som har et godt liv, en mor som elsker han og en storebror han ser opp til, men så dukker Fenrisulven opp, og alt går galt! Ganske spennende, og jeg likte illutrasjonene.
  5 av 6 økser
 • Profeten: Lucky Luke – 48 sider
  Dalton-brødrene møter på Profeten, og slår seg sammen med han, og Lucky Luke må håndere dem! Ganske morsom!
  4 av 6 økser
 • Den Syngende Tråd: Lucky Luke – 48 sider
  Lucky Luke må hjelpe til med å få opp telegraftråden gjennom et område den ikke har vært før, og det er ikke like enkelt som det høres ut! Natur, indianere og sabotasje jobber i mot han, og det er ganske underholdende!
  5 av 6 økser
 • Tommy og Tigeren Julehefte 2022 – 34 sider
  Tommy og Tigeren er en av mine favoritter, og her var det både striper jeg kjente igjen og en del som var nye for meg! Koselig og teit, akkurat slik jeg liker det!
  5 av 6 økser
 • Nemi Julehefte 2022 – 31 sider
  Jeg trodde dette skulle bli gull, men jeg følte at det ble for mye forskjellige stemning i de ulike delene. Noen var ganske triste, noen motiverende, andre morsomme og tøysete. Kanskje er det bare slik Nemis juleblad er, men det tok meg litt ut av stemningen når jeg fikk wiphlash mellom ulike deler. Men kanskje bare meg, fremdeles veldig bra.
  4 av 6 økser

 

Fagbøker:

 • The Positive Traits Thesaurus – Ackerman og Puglisi – 234 sider
  Om positive egenskaper karakterer kan ha. Først en del sider med fakta, og så en tesaurus over de positive egenskapene og hvordan man kan vise de i sin skriving! Mye bra her!
  5 av 6 økser
 • Vem är vem i Mytologin – Michael Senior Rabén & Sjøgren – 227 sider
  En oversiktsbok med ulike skapninger og karakterer i mytologien! Mye spennende, og ga meg gode ideer til videre research og ting til bøkene mine!
  4 av 6 økser

 

Noveller (telles ikke i statistikk over sidetall og bøker lest):

 • Unwanted – A. H. Haga – 48 sider
  14 år gamle Lisa blir kastet ut av domen som har beskyttet henne gjennom hele livet mot viruset som utryddet de fleste av menneskene, og må nå overleve hele alene og håpe hun ikke blir syk. Dette er en kort prequel historie for Artificial Generation, en bok jeg likte ganske godt i 2021! Denne historien var kort, men god, og anbefales å lese om du liker postapokalypser!
  5 av 6 økser!

 

Oppsummering:

Jeg slet litt med lesingen i 2022, og dermed ble det bare 21 bøker lest! Men det er likevel ikke dårlig, selv om jeg alltid sikter mot 42 bøker hvert år! Jeg leste likevel ganske mye bra, og de fleste bøkene jeg fullførte fikk ganske høyt øksekast av meg, noe dere kan se under i statistikken min!

Etter at jeg lagde all statistikken min ble jeg usikker om ejg skulle telt med novellen eller ikke. Den er jo faktisk lengre enn noen av tegneserien jeg telte som bøker! Men i år er iallefall ikke noveller telt med på statistikken, så får vi se hva jeg finner ut neste år!

 

Sum for 2017: 9 bøker, 1801 sider

Sum for 2018: 23 bøker, 6119 sider

Sum for 2019: 27 bøker, 7442 sider

Sum for 2020: 41 bøker, 9718 sider

Sum for 2021: 41 bøker, 8731 sider

Sum for 2022: 21 bøker, 5219 sider

 

Gjennomsnitt lengde i 2022:

249 sider!

 

 

Jeg innså ganske fort i løpet av året at 42 bøker var uoppnåelig, og fokuserte heller på å kose meg med lesingen i steden for å stresse med å nå et mål, og det er jeg glad for! Jeg leste mye bra, og gleder meg til å lese mer i 2023!

 

Jeg så også en del filmer og serier, og hørte litt på podcast i 2022, og det kan du lese mer om her: https://hildehogsnes.no/2023/04/01/filmer-serier-og-podcaster-2022/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.