Filmer, serier og podcaster 2022

På grunn av armene og for å fylle opp min kreative brønn har jeg prøvd å se mer filmer og serier de siste årene, og 2022 var inget unntak! Derimot har jeg også prøvd å høre på flere podcaster og faktisk dokumentere hva og hvor mye jeg har hørt på. Det er ikke en imponerende mengde podcaster siden jeg oftest hører på musikk eller lydbøker, men noe har jeg da hørt på!

Jeg har ikke lagt så mye energi inn i å beskrive alle filmene, siden min styrke ikke ligger i å analysere filmer.

Jeg gir de heller ikke øksekast dette året, men det er nye jeg begynner med neste år!

Ting jeg ikke har sett/hørt før har lilla overskrift, mens ting jeg har sett/hørt før er rosa!

Serier:

 • Venture Bros, sesong 4
  Endelig fikk jeg tak i sesong 4 soom før hadde en blodpris på seg, og jeg koset meg veldig med den! Har sett den før, men det er lenge siden! Vil du vite mer on Venture Bros, sjekk ut innlegget fra 2021: https://hildehogsnes.no/2022/01/10/filmer-og-serier-sett-i-2021/
 • Our Flag Means Death, sesong 1
  En av mine nye favorittserier, og jeg gleder meg til sesong 2 kommer ut! Skitne pirater, men likevel er serien skikkelig koselig og søt! Den er også veldig mangfoldig når det kommer til hudfarge, kulturer, seksuallitet og kjønn, uten at det føles som du blir tvangsforet med det om det er logisk. Det er bare slik karakterene er, og det er herlig! Anbefales!
 • What we do in the Shadows, Sesong 1-4
  En annen ny favoritt! 3 vampyrer bor i samme hus sammen, og finner på masse dumt og deres «familiar» må hjelpe dem med det aller meste, også å overleve. Morsomt og teit! Elsker det!
 • Sex in the City, Sesong 1-6
  Jeg har sett denne serien før, og elsket den! Nå når jeg ser den igjen er det en del episoder jeg føler er svakere enn andre, men om man skrur av hjernen sin litt går det greit! Mye morsomt, og jeg tror denne serien hjalp mye med å destigmatisere sex og det å snakke om sex, og det er bra!
 • And Just Like That, Sesong 1
  Jeg har blandede følelser rundt And Just Like That. Serien mangler Samantha, og det gjør at det føles feil. Den originale serien var fokusert på de fire kvinnene, og uten en av dem er det noe som mangler. Det blir også tatt en del valg i serien som virker som bare gjøres for å «gjøre opp for» ting som kanskje kom feil ut i den originale serien, og hver av de tre hovedkarakterene får en sidekarakter som lærer dem om ulike woke problem. Og jeg har ingenting imot en mer woke versjon av Sex In The City, men her føles det som om de håndholder deg og tvangsforer deg samtidig isteden for at det bare er slik verden og karakterene er. Noen morsomme øyeblikk var det, men jeg vil ikke anbefale den.
 • Friends, Sesong 1-10
  De fleste kjenner til Friends vil jeg tro, og jeg har selv sett denne serien en del ganger før. Siden jeg så reunionen deres på HBO, begynte jeg å se serien, og fullførte den igjen. Det er visse ting jeg ikke liker med den, og visse episoder/karakterer er svakere enn andre, men i bunn og grunn liker jeg den godt likevel. Jeg liker veldig godt arcen med Monica og Chandler, og Pheobe er alltid like søt! Den har også en del hjerte selv om den til tider kan være ganske teit!
 • Six Feet Under, Sesong 1-5
  Dette har vært en av mine favorittserier siden jeg så den for lenge siden, og når jeg snakker om serieavslutninger dukker denne ofte opp som den mest passende og beste avslutningen på en serie jeg har opplevd! Den handler om en familie som eier et begravelsesbyrå, og hver episode er det en ny begravelse som tar sted samtidig som familien har sitt å slite med ellers også. Det er en fin og til tider ganske morsom serie, selv om den har en del morbide temaer. For de som er interessert i mørk humor eller som er interessert i temaet døden vil jeg anbefale denne serien på det varmeste!

Filmer:

 • Dark Shadows
  En vampyr som har vært begravd i mange hundre år våkner opp, og får sjokk over hvordan slekten hans har blitt og hvordan verden har blitt. Helt ok film, men ikke en som fester seg noe særlig. Fikk meg ikke til å bry meg om karakterene, og det er det viktigste for meg når jeg konsummerer media.
 • The Matrix
  Neo finner ut at verden han bor i er skapt i en datamaskin, og at mennesker blir brukt for å produsere strøm mens de er koblet til en fiktiv verden – matrixen. En klassiker på sett og vis, men når jeg så den igjen satt jeg igjen med spørsmålet «var den egentlig så bra som vi trodde?». Den er helt ok, og noen av actionscenene var ganske banebrytende da den kom ut. Men karakterene er veldig uinteressante, og jeg føler liksom ikke noe for dem.
 • The Matrix Reloaded
  6 måneder etter førstefilmen, og nå er en hær av Sentinels er på vei mot Sion, og alle skip på tilbake dit. Men Morpheus ber ett skip om å bli værende for å kontakte orakelet.
 • The Matrix Revolutions
  Neo, Trinity, Morpheus og de andre heltene står på randen til seier eller tilintetgjørelse i krigen mot maskinene. Vinn de klare å seire over dem?
 • The Matrix Resurrections
  Neo er en spillskaper, men plages med merkelige minner. Så møter han Trinity, og det går etterhvert opp for dem at de nok en gang er inne i matrixen! Jeg var ikke noe stor fan av Matrix-triologien, men det at denne filmen ble laget er nesten et hån mot den opprinnelige serien. Ikke at den er kjempedårlig, men her har de slitt seg gjennom en episk kamp gjennom tre filmer, også blir de bare ploppet tilbake i Matrixen og må komme seg ut igjen? Må vi virkelig melke filmserier for alt de er verdt? Jeg syntes heller ikke recastingen av Agent Smith og Morpheus funket i heletatt.
 • Sex in the City The Movie
  Jeg tror jeg har sett denne filmen før, men er faktisk usikker! Filmen tar sted et par år etter seriens avslutning. Carrie og Big bestemmer seg for å gifte seg, men Big klarer ikke å møte opp til sermonien og Carrie blir selvfølgelig sønderknust. For å muntre henne opp bestemmer damene seg for å ta henne med på bryllupsreisen. Helt ok film, men når ikke opp til den originale serien.
 • Sex in the City 2
  Damene reiser til Abu Dhabi, og finner på en del sprell der! Ikke like bra som første filmen.
 • Man of Steel
  Kent Clark vokser opp med spesielle krefter, og må navigere balansen mellom å holde det skjult og å faktisk bruke de til godt. Helt ok film, men slutten var ganske overkill med alle bygnignene som ble ødelagt og det var null tanker fra Superman om alle menneskene som døde under kampen mellom han og badguyen. Den hadde fungert bedre for meg om slutten hadde hatt litt selvkontroll på en vis. Alt trenger ikke være store eksplosjoner og ødeleggelse!
 • Batman V Superman: Dawn of Justice
  Etter alt som skjedde i Man of Steel hater Batman Superman.
 • Justice League (2017)
  En rotete film med masse reshoots, og det synes! Den var ikke like ille som jeg trodde, men når jeg ser problemer med en film er det veldig tydelig!
 • Batman (1989)
  Dette var en overraskende morsom film! Ikke bare likte jeg den, men tantebarnet jeg så den med likte den også! Teit som fy, men på en morsom måte!
 • Batman & Robin (1997)
  Denne var ikke like fra som Batman, litt teitere og på en litt mindre morsom måte. Men fremdeles verdt å se bare for å ha sett den!
 • Being Jon Malkovich
  Dette var en merkelig film, men jeg likte den!
 • Don’t Tell Mom The Babysitter Died
  Dette var en koselig film, om ikke litt klisjefylt. Jeg så den i lunchpausene på jobb over noen dager, så kanskje den hadde vært bedre om jeg så alt på en kveld. Jeg likte karakterene, selv om hovedpersonen var noe irriterende.
 • Fight Club
  Edward Norton har et helt vanlig liv til han møter Tyler Durden! Sammen starter de en undergrunnsbande, og ting eskalerer derfra! Morsom film!
 • Mars Attacks
  Marsboere angriper jorden, og det blir kaos! Morsom film, med en rekke rare karakterer og situasjoner!
 • Trenk, the Little Knight
  En fattig gutt ønsker å bli en ridder og utrydde drageproblemet de har i landet hans! Han blir med på en turnering hvor de skal finne den beste ridderen, og vinneren får oppfylt et ønske! Koselig film!
 • Interview With The Vampire
  En journalist møter en vampyr, og får intervjue han. Vampyren forteller om livet sitt sammen med vampyren som bet han. Ikke den beste filmen jeg har sett, men jeg liker en del av ideene i den.
 • Blade
  Teit vampyrfilm, som jeg ærlig talt digger fordi den er så teit!
 • The Bodyguard
  En proff livvakt får i oppgave å beskytte en berømt sanger, og det blir hans største utfordring sålangt!
 • I am Legend
  En ensom mann og hunden hans er de eneste gjenlevende i New York etter en pandemi som gjorde de syke om til monster! Han prøver å finne en kur for sykdommen, og å få kontakt med andre gjenlevende! Interessant film, men slutten falt ikke helt i smak for meg!
 • Se7en
  En seriemorder er løs, og han er inspirert av de 7 dødssyndene! Kan politiet stoppe han? Spennende og litt grotesk film!
 • V for Vendetta
  Folk blir undertrykte, og det kreves en revolusjon! Veldig bra film!
 • The Meg
  En dum film om en gigantisk hai! Brydde meg fint lite om karakterene, men filmen var underholdende på en dum måte om det er logisk!
 • Lost in Translation
  En eldre mann er i Tokyo, og møter en ung kvinne. De sliter begge med mye av de samme følelsene, er begge fra Amerika, og et merkelig vennskap blusser opp.
 • Sherlock: The Abominable Bride
  Jeg har sett Sherlock-serien, og selv om den har en del problemer likte jeg den for det meste. Denne filmen derimot føltes poengløs.
 • The Departed
  En undercover politimann prøver å få bukt på en mafiaboss, samtidig som det er en politimann som jobber for mafiabossen som ødelegger for han. Veldig spennende film, og jeg følte for hovedkarakteren.
 • Shazam!
  Dette er nok dette årets favorittfilm for min del. En superheltfilm som ikke føltes «paint by numbers», og hvor hovedpersonene var barn! Jeg likte karakterene, humoren, og for det meste plottet!
 • The Shining
  En god gammeldags skrekkfilm, med rolig oppbygging, blodige heiser og ei øks! Hva men trenger man? Jeg liker denne filmen veldig!
 • Taken
  En tidligere agent har 96 timer på seg til å redde datteren som har blitt kidnappet!
 • Taken 2
  En av de døde kidnapperenes far er ute etter hevn!
 • Taken 3
  Ekskonen til agenten blir drept etter at de endelig har blitt forsonet, og han må finne ut hvem som drepte henne mens resten av verden tror han drepte henne. Alle 3 taken-filmene var helt ok actionfilmer, noe steriotypisk, men underholdende!
 • Gone With The Wind
  En amerikansk klassiker om en slaveeiers datter opplevelse av borgerkrigen. Veldig lang så jeg så den over et par kvelder, men jeg likte filmen. Den er gammel så visse ting var litt utdatert, slik som måten visse slaver ble vist, men den var interessant. Jeg hatet også hovedpersonen samtidig som hun var interessant og tøff, så det var gøy å se en film hvor den balansen funket ganske bra!
 • Dumb and Dumber
  Gubben mente dette var en julefilm, så vi så den i desember. Mest sannsynlig fordi en av karakterene ehter Christmas til etternavn! Jeg husker jeg så den i en bursdag da jeg var sånn 7-8 år, men jeg husket ingenting fra den. Sånn passelig morsom, men ikke hysterisk morsom.
 • Askepott
  Askepott er en juleklassiker, som jeg nestens er hver eneste jul! Koselig film, musikken er herlig, og dette er den eneste filmen hvor dubbingen gjør filmen bedre!
 • Reisen til Julestjernen
  Koselig film hvor jenta Sonja må ut på eventyr for å finne Julestjernen! Kule og morsomme karakterer, og får meg alltid i julehumør!

Dokumentarer:

 • Robin Williams: Come inside my Mind
  En dokumentar om Robin Williams, hans liv og en del vanskeligheter han måtte gjennom. Williams var en skuespiller jeg virkelig likte, og derfor var det fint å lære mer om han.
 • The Inventor: Out For Blood in Silicon Valley
  Hva skjer når en startup virkelig slår an, men er bygget på vitenskap og tech som ikke virker i heletatt?
 • Murders at Starved Rock (3 episoder)
  I 1960 ble 3 kvinner brutalt drept i Starved Rock park i Illinois. Chester Wegner blir fengslet for mordene, men var det egentlig han som gjorde det?
 • Knutby: I blind Tro (6 episoder)
  Dokumentar om Knutby-mordet, og dramaet som endte med denne grusomheten!
 • The Iceman Tapes
 • The Iceman Confesses: Secrets of a Mafia Hitman
 • The Iceman and the Psychiatrist
  Siden de tre dokumentarene om The Iceman er blandet sammen i hodet mitt summerer jeg alle tre her! The Iceman var en leiemorder som også virket som en helt vanlig familiefar! Men fasaden sprakk etterhvert og han havnet i fengsel, og her ble han intervjuet en del. Det gir oss et bisart innblikk i hvordan han tenker og fungerer, og hvor lite medfølelse han egentlig følte for noen. Det var bare en gang han følte noe når han drepte noen, og det var på en ganske grotesk måte jeg ikke skal nevne her. Grusomt å høre om, men true crime er likevel faschinerende!
 • Friends Reunion
  Friends er en serie jeg så flere ganger mens jeg vokste opp, og jeg gjenså den også i 2022! Her møtes skuespillerne igjen for å snakke om serien, sine opplevelser og hvordan serien påvirket livet deres! Koselig og rørende!
 • Mommy Dead and Dearest
  Omhandler drapet på Dee Dee Blanchard, som datteren hennes Gypsy Rose og Gypsys kjæreste Nicholas Godejohn ble dømt skyldig for. Men det var formildende omstendigheter i og med at moren hadde brukt datteren for å tjene penger og oppmerksomhet ved å holde henne syk og i en rullestol nesten hele sitt liv. Veldig interessant, for selv om mord aldri er greit, var det i denne situasjonen på sett og vis forståelig, selv om jeg også ser andre muligheter de to dømte hadde annet enn mord.
 • Costa Concordia: The Chronicle of a Disaster
  Et italiensk cruiceskip kantret og sank i 2012, og dette er en dokumentar om dette. Hva skjedde, og hvorfor? Spennende!
 • The Forgotten Disaster of the SS Eastland
  Den eneste videoen på Youtube som jeg så i 2022 jeg vil kalle en dokumentar! Fra kanalen Ask A Mortician hvor Caitlin Doughty snakker om død, lik, katastrofer og mer. Veldig interessant kanal, og jeg så denne videoen siden jeg jobbet med en bok i fjor hvor noen havnet på havets bunn! Veldig interessant og hjerteskjærende!
  https://www.youtube.com/watch?v=UCHt2MOVCbg

Podcaster:

 • Fake Doctors Real Friends (Scrubs Rewatch) Sesong 1-4
  Skuespillerne som spilte JD og Turk i Scrubs har sin egen podcast hvor de går gjennom 1 episode per podcastepisode, ofte med gjester. Og som en stor fan av Scrubs elsker jeg denne podcasten. De får meg alltid til å flire, og så lærer jeg mye nytt om serien jeg har sett uttallige ganger!
 • Triforce – 10 episoder
  Tre youtubere fra The Yogscast som snakker om spill og andre morsomme ting som opptar dem! Veldig morsom og til tider teit på en god måte! Anbefales!
 • Sardonicast – 13 episoder
  Tre youtubere diskuterer filmer og serier, og siden jeg er fan av alle tre passer den meg ganske fint! Noen episoder finner jeg mindre interessante enn andre siden det ikke er alt av serie og film jeg er interessert i, men de har god kjemi og snakker veldig godt om media, så om du er interessert i sånt anbefales den!

 

Oppsummering:


Om du vil vite hva jeg leste i 2022, så kan du trykke her: https://hildehogsnes.no/2023/02/21/hva-leste-jeg-i-2022/


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.