Bokprosjekt: Skolen

Denne bokserien finner sted i samme univers som Sofia-prosjektet, ca 30 år etter Sofia-triologien. Dette kommer til å bli en lang serie, litt sånn «beast of the week»-opplegg, men med en rød tråd som går gjennom alle bøkene, hvor den røde tråden til slutt blir nøstet opp til noe større!

Premisset/historien:

Linn har egentlig et ganske ok liv, men føler seg likevel feil. Som om hun ikke passer inn noen steder. Foreldrene hennes jobber for en rik familie som hater dem, men likevel blir de invitert til årets begivenhet. Vårballet. Linn jobber som servitør på festen, men blir blir distrahert av Theodor, de rike Erikssons sønn. De går i samme klasse og er naboer, men har knapt snakket sammen de siste årene.

Festen tar derimot en brå slutt, og i løpet av den neste uken dør foreldrene deres. Det viser seg også at 3 andre barn har blitt foreldreløse den samme uken, og sammen prøver de å finne ut hva som skjedde. Dessverre har de fått en felles verge som prøver å sette kjepper i hjulene deres. Dette er heller ikke første gang Linn har blitt foreldreløs.

Hvordan jeg kom på denne ideen:

Det er jeg faktisk veldig usikker på. Den stammer nok fra en karakter jeg skapte meg selv som barn, som var en vampyrdreper og hadde en skole for andre ungdommer som hadde evner. Og etter at jeg begynte å tenke på Sofia-prosjektet fant jeg ut at denne ideen kunne passe som en serie etter Sofias historie er over.

Setting:

På Helgeland på et fiktivt tettsted inspirert av plassen jeg gikk på videregående.

Sjanger:

Urban fantasy.

Målgruppe:

Kanskje en bokserie for de som er unge voksne, 16-25 år? Vi får se når den tid kommer.

Hovedpersonene er 16-17 når bokserien starter, og det kommer til å være en del voksne tema iallefall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.