Om forfatteren

hildehogsnes, Hildehøgsnes, forfatter, forfatterspire, norsk

Hvem er jeg?

Jeg er en liten forfatterspire, som ønsker å skrive fantasy for ungdom og voksne. Så om du er interessert i det, eller litteratur generelt, har du kommet til rett plass!

Sent i 1990 ble Jeg født i Trøndelag, og etter å ha flyttet rundt en del ente jeg opp på Nord-Møre, hvor jeg trives godt. Jeg har alltid bodd ved kysten, så lyden av sjøvann som skvulper mot båtkanten og måseskrik gjør meg lykkelig!

Under oppveksten hadde jeg en livlig fantasi, og fant på historier og drømte meg bort i mine egne verdener. Lesing og skriving ble fort en viktig del av livet mitt, og norsk var (logisk nok) favorittfaget mitt. Da livet ble vanskelig så ble fantasien redningen min, og derfor er den ekstra viktig for meg den dag i dag.

Kreativitet og skapergleden er det som driver meg videre, og forhåpentligvis er jeg heldig nok til å kunne leve av det på fulltid etterhvert. Det er iallefall det jeg sikter mot, selv om jeg vet det kommer til å bli en lang tur i røft terreng.

Interesser:

Jeg har alltid hatt mange forskjellige interesser, og det har egentlig bare blitt flere og flere etterhvert som jeg ble eldre. Jeg elsker å holde på med kreative hobbyer, slik som naturfotografering, scrapbooking, hekling, tegning, maling og fluebinding. Samtidig elsker jeg dyr og natur, så prøver å bruke mye tid ute i skogen og i fjærekanten. Jeg har også holdt på i flere år med blogging og youtube. Jeg er en person som har et ønske om å lære meg alt, men skriving er min største lidenskap!

Forfatterdrømmen:

Jeg har elsket å skrive helt siden jeg lærte meg det, og det jeg likte best var å skrive noveller. Mens jeg studerte ble skrivingen litt glemt. Jeg skrev mye, men da skoleoppgaver og blogginnlegg. Men for 5 år siden bestemte jeg meg for å begynne å skrive igjen. Først med små dikt jeg skrev til og fra jobb (og noen mens jeg var på jobb), så ble det et par noveller, og så begynte jeg å leke med tanken om å skrive en bok. Jeg føler enda at jeg er rusten siden jeg gikk så mange år uten å skrive skjønnlitteratur, men sakte men sikkert blir jeg bedre – og det er en herlig følelse!

Jeg hadde et ønske om å prøve å bli forfatter for mange år siden, men jeg var for redd til å prøve å følge drømmen min. Jeg var redd for å mislykkes, redd for å bli dømt, og redd for å vises. Og jeg var redd for at noen skulle se at jeg faktisk prøvde meg på noe. Det såkalte jantetrollet er skummelt. Så jeg valgte isteden å studere for å bli bibliotekar. Bibliotekyrket er ikke et dårlig valg, men det var ikke drømmen min, mer den trygge veien å gå. Så derfor vil jeg prøve litt framover å legge ut små skriveri jeg har produsert, og se hva som skjer.

Hvor går veien videre?

Jeg har en del planer og mål for framtiden. Først og fremst er planen å skrive mest mulig framover, og virkelig ha fokuset på forfatterdrømmen. Jeg har fullført et forfatterkurs, og prøvd å lære mest mulig om skrivehåndverket. Og skrevet mest mulig. Mitt hovedmål er å gi ut en roman i løpet avb noen år! Tar meg god tid for å ikke publisere noe som ikke er verdt å lese!

I det siste har jeg jobben med et par bokideer, så det er veldig spennende. Om du vil vite mer om de kan du sjekke ut denne siden: https://hildehogsnes.no/2022/10/14/status-pa-alle-mine-pabegynte-bokprosjekt-oktober-2022/ hvor du finner statusen på alle påbegynte bokprosjekt, med unntak av det nyeste prosjektet mitt som jeg kaller for Tatianas bok. Mer om den senere!

Denne bloggen:

På denne bloggen blir det blogginnlegg om forfatterlivet, diskusjoner om litteratur og bokpublisering, og bokanmeldelser. Jeg har lagt ut litt dikt, og det kan godt hende det kommer noen noveller etterhvert, når jeg føler de er bra nok til å deles med omverdenen.

Vil du bli bedre kjent med meg kan du sjekke ut kategorien Forfatterlivet, hvor jeg skriver om meg selv og skrivingen!

Under kategorien Litteratur finner du litteraturdiskusjon og tanker jeg har om litteratur!

Og under Tussehaugen Forfatterhjelp finner du diverse tips for de som sitter i samme båt som meg – forfatterspirer som ønsker å lære mer!


Kontakt meg:

Du kan kontakte meg på en rekke sosiale medier:

Youtube: https://www.youtube.com/@ForfatterHildeHogsnes/

Facebook: https://www.facebook.com/Hildehogsnesforfatter

SnapChat: MsHildur90

Twitch: https://www.twitch.tv/mshildur90

Instagram: Hilde.Hogsnes